Tessa Virtue a její styl

10. 7. 2018

Už dříve jsem se zmínila o tom, že bych na svém blogu ráda přiblížila styl a vzhled některých svých oblíbených známých osobností. Rozhodla jsem se začít s tou asi nejméně známou z nich. Ačkoliv pokud je někdo z vás milovníkem krasobruslení, bude moc dobře vědět, kdo je Tessa Virtue.

Tessa Virtue (Twitter.com)

 

Výjimeční šampioni

Kanadská krasobruslařka tvoří taneční pár se svým nejlepším přítelem Scottem Moirem již od roku 1997.  Začínali spolu již v žákovské kategorii a nikdy se už nerozdělili. Jsou tak na ledě výjimečnou ukázkou týmové spolupráce, která vedla ke třem olympijským medailím a řadě dalších ocenění. Osobně si myslím, že jsou tihle dva naprostým vrcholem v tancích na ledě.

Tessa Virtue a Scott Moir

Jak už jsem zmínila, Tessa se Scottem spolu bruslí od svého dětství. Letos už je to úctyhodných 21 let! Dá se tak říct, že spolu v podstatě vyrostli.

Pokud byste si chtěli trošku zaochat a zaáchat, tak si můžete i zjistit něco víc o velmi krásném poutu, které Tessu se Scottem pojí.

 

Pokud se vám krasobruslení líbí, určitě si pusťte některou z jejich vítězných olympijských jízd. V roce 2010 ve Vancouveru to má mrazivou atmosféru jejich domácího prostředí. V roce 2018 v Pchjongčchangu vás zase uhrane dramatická choreografie.

Na videu máte také možnost lépe si Tessu prohlédnout.

 

Tessa Virtue – krása nejen na ledě

Ale teď už k samotné Tesse, kterou jsem zařadila mezi ženy, které jsou mojí inspirací, a které nekonečně obdivuji. Tessa je totiž nejen mimořádně krásná a milá, ale navíc také chytrá a výjimečně talentovaná. Od sportovců se dá očekávat dobrá forma, ovšem Tessa je i v mimořádně obdivuhodné kondici a oproti některým dalším krasobruslařkám vyniká svojí silou a pružností. A k mojí velké radosti si zakládá na upraveném zevnějšku a zajímá se o módu a styl.

Nejčastěji je ji samozřejmě možné vidět v tanečních kostýmech. Jejich podoba je stejně jako celkový styling s účesem a líčením poplatný dané choreografii.

Tessa Virtue a její kostýmy

Případně je možné během šampionátů nebo během tréninků Tessu zahlédnout ve sportovním. Zároveň už se nejednou stala tváří některé ze sportovních značek a ozdobila také pár titulních stránek sportovních časopisů. Není divu, její vypracovaná postava nemůže lépe odrážet dobrou kondici.

Tessa ve sportovním (pinterest.com)

 

Díky zářivým úspěchům, kterých Tessa a Scott dosahují, však lze dohledat také spoustu různých rozhovorů nebo společenských událostí, kde Tessa obléká také něco jiného než svoje sportovní oblečení. A naplno zde může ukázat, že péče o vzhled a móda jsou jejími koníčky.

Tessa a tvar její postavy

Tessa si se svojí vypracovanou postavou bez tukových zásob může dovolit v podstatě skoro vše. Navíc je opravdu velmi štíhlá a má krásné vypracované nohy, které si zasluhují upoutat pozornost v sukních. Tvar její postavy odpovídá typu V.

(pinterest.com)

Tessa má relativně výrazná širší ramena, definovaný pas, ale výrazně útlé boky. Proto jí příliš nesvědčí, když na svoje širší ramena upozorní nevhodným střihem oblečení. Její postava potom působí dost mohutně a odvede se pozornost od její štíhlosti.

Tessa – postava V – nevhodné střihy

 

Tesse naopak svědčí, pokud ramena zjemní vhodným střihem horního dílu nebo opticky dorovnat šířku boků širší sukní. Dobrou službu jí také udělá zvýraznění útlého pasu.

Tessa – postava V – vhodné střihy

 

Tessa a móda

V módě hodně sází na jednoduchost, zajímavé střihy a tmavší barvy nebo neutrální basic barvy. Hodně se u ní objevují sportovně elegantní modely postavené na sáčkách.

Sportovní elegance (pinterest.com)

 

Málokdy ji člověk vidí v květinových či jiných vzorech nebo nějakých křiklavých barevných kombinacích. Když už nějaký vzor oblékne, není to žádná divočina a vyzdvihuje to její ženskost.

Tessa v vzory (pinterest.com)

 

V mnohých svých modelech sází Tessa na ležérnost a pohodlí. Není divu, když hodně cestuje a přesunuje se z tréninků. Přesto bývá ale precizně upravená i v ležérnějším stylu oblečení a řekla bych, že k ní tento styl velmi sedí.

Ležérní styl (pinterest.com)

 

Na spoustě modelech je také znát, že se Tessa orientuje v módních trendech a snaží se je do svého oblečení zakomponovat.

Tessa a módní trendy (pinterest.com)

 

Tessa si je také vědomá své hezké postavy a nebojí se ji ukázat v přiléhavém oblečení, zejména na večerních příležitostech.

Přiléhavé modely (pinterest.com)

 

Jejímu šatníku, především tomu společenskému, však vévodí zejména minimalismus a neutrální barvy. Tessa obvykle sází na nějaký zajímavý detail nebo střih a oblečení nijak nevrství a nekombinuje a nechává vyniknout jednoduchosti oblečení.

Tessa a minimalismus (pinterest.com)

 

Od Tessy bych se mimo jiné ráda naučila také to, jak vypadat po náročném olympijském programu a několikahodinovém letu z Koreje do Kanady takto báječně.

(blurbhouse.com)

 

Tessa a její účesy

Tessa má to štěstí, že má ideální oválný tvar obličeje. Ten ji předurčuje k tomu, že jí sluší víceméně každý účes. Navíc má krásné husté a dlouhé vlasy, takže z nich může vytvářet nejrůznější účesy.

Tessa Virtue a její účesy (pinterest.com)

Tady bych ráda podotkla, že je nemožné najít fotku, na které by Tessa měla neupravené vlasy. Moc dobře tedy ví, že vlasy jsou základ a zásadně ovlivňují náš celkový vzhled.

 

Vždycky by to mohlo jít lepe

Abych ale Tessu jen nechválila, musím říct, že si beru ponaučení i z některých jejích „chyb“. Tessa se velmi ráda líčí a je i dost zručná. Během tanečních programů na ledě je na místě i výraznější makeup, ovšem v běžném životě to Tesse nejvíc sluší, když to s výrazným líčením nepřehání.

Tessa Virtue a decentní makeup

Ovšem Tessa výraznějšímu líčení holduje. Věřím tomu, že je na něj také zvyklá ze svých vystoupení na ledě, a také je to její koníček, takže se snaží ve svém makeupu realizovat. Nalíčená bývá krásně, ale přidává jí to někdy zbytečně roky navíc (Tessa je ročník 1989, je jí tedy 29 let).

Tessa Virtue a výrazný makeup

 

Výhradu mám také k Tessině barvě vlasů. Na jejích fotkách z dětství je patrné, že její přirozená barva je kaštanová.

Tessa Virtue v dětství (dailymail.co.uk, cbc.ca)

Netroufám si odhadovat, jaký barevný typ Tessa je, ale domnívám se, že některý z podzimních typů. Během let se však začala barvou vlasů, oblečení a líčením stylizovat spíše do zimního typu. Dokud jí bylo kolem dvaceti let, nemělo to nějak výrazný dopad. Ovšem jak se pomalu blíží ke třicítce, příliš tmavá barva vlasů jí nelichotivě postaršuje. Jak moc by jí slušely světlejší vlasy a jemný makeup, je patrné z těchto starších fotografií, kde se mi Tessa líbí asi nejvíc.

Tessa v mládí (starfilm.ru)

 

Tessa a Scott byli po svém famózním úspěchu na ZOH 2018 pozváni do oblíbené talk show Ellen DeGeneres. Ačkoliv posledních pár let rozdávají spoustu rozhovorů, věřím, že účast v podobném pořadu pro ně musela být obrovskou událostí. Tessa se tak na natáčení připravovala zlášt pečlivě a rozhodně jí to slušelo. Mě to však nedalo a zkusila jsem fotku jejího stylingu upravit tak, aby více odpovídala její přirozené barevnosti.

 

Osobně si myslím, že tak Tessa omládla a její obličej působí mnohem harmoničtějším dojem. Co myslíte vy?

 

Nadstandardní úpravy

Na konec jsem si ve spojitosti s Tessou a jejím vzhledem nechala ještě jednu věc, která je možná trošku kontroverzní. Ačkoliv v dnešní době už to není nic až tak neobvyklého. Tessa v minulosti podstoupila minimálně jednu rhinoplastiku – tedy úpravu nosu.

Že se jedná o velmi zdařilou úpravu, značí to, že mi trvalo opravu dlouhou dobu, než jsem přišla na to, čím to je, že se Tessa v obličeji ze sezóny na sezónu výrazněji změnila. Respektive ještě zkrásněla. Předpokládám, že byl ve hře buď zdravotní problém spojený se špatným dýcháním v důsledku křivé nosní přepážky, nebo měla prostě Tessa z výraznějšího nosu mindrák a rozhodla se ho vyřešit plastickou operací.

Tessa Virtue před úpravou nosu

Tessa Virtue po úpravě nosu

 

Všimli jste si, jaká je však největší přednost Tessy? Ano, je to její zářivý a milý úsměv. Scott Moir o ni v jednom rozhovoru řekl, že je to přesně ta milá osoba, kterou lidé mohou vidět v televizi nebo na fotkách. A její krásný úsměv to zajisté odráží.

 

Jak se vám Tessa Virtue líbí? Jaký máte názor na zákroky plastické chirurgie? Je něco, čím by vás mohla inspirovat? Líbí se vám styl jejího oblékání? Jste fanouškem krasobruslení?

Budu se těšit na jakékoliv vaše postřehy a názory v komentářích!

 

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Ráno otevřeš skříň, sáhneš pro několik kousků oblečení, oblékneš je, podíváš se do zrcadla a zjistíš, že vypadáš skvěle. Vše ti zabere minimum času a celý den se budeš cítit prostě úžasně. Kamkoliv půjdeš, budeš vědět, že ti to sluší, jsi hezky oblečená a můžeš se...

pokračovat ve čtení

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.