Jak si líčit (nejen) zapadlé oči

18. 10. 2019

Trápí vás, že vaše oči vypadají unaveně, dělají vás starší a mají výrazně pokleslá víčka? Potom vám ráda ukážu, jak si takové oči nalíčit, abyste je opticky otevřela a omladila. Stačí vám k tomu jen světlý a tmavší stín, štěteček a opravdu jen pár minut času.

Co jsou to ty zapadlé oči? To jsou oči, které působí na první pohled unaveně, dělají rády jejich majitelku starší a s věkem u nich mnohem častěji dochází k poklesu víček než u jiných typů očí. Téma je mi blízké proto, že sama takové oči mám. A trvalo mi dlouho, než jsem se je naučila líčit tak, aby mi oční stíny nepřidávaly další roky navíc.

Jak to tak bývá, pokud vás na vašem vzhledu něco štve, všímáte si toho i u jiných. Já si tak velmi často všímám u jiných žen povadlých víček a zapadlých očí. A tím pádem také toho, že si mnoho žen zbytečně přidává na věku nevhodným líčením zapadlých očí.

Jak poznat zapadlé oči?

Zapadlé oči jsou charakteristické tím, že kůže na nadočnicovém oblouku z větší části nebo dokonce úplně zakrývá pohyblivé víčko oka. S věkem se tento převis zhoršuje a s přibývajícími roky je i spojován. I když jste třeba v mládí měla oko odhalené, může se stát, že postupem let vás převislá víčka začnou trápit. Právě převislá kůže nad okem evokuje únavu a jeho majitelku většinou dělá o něco starší.

Chyby při líčení zapadlých očí

Základní chybou při líčení očí je to, že si žena nanese stín na pohyblivou část víčka, třeba ho i vystínuje, ovšem nadočnicový oblouk nechá buď bez stínu, nebo na něj použije stín světlejší.

Další chybou bývá tmavé orámování očí tužkou. To je mimochodem slušivé opravdu jen pro zlomek lidí – obvykle pro tmavé typy a pro ženy, které mají opravdu velké oči. I tak to má svá pravidla a je potřeba s tvrdým orámováním očí pracovat velmi opatrně. Obvykle se vždy najde slušivější varianta.

Jak zapadlé oči nalíčit

U zapadlých očí je velmi důležité, aby byl na nadočnicový oblouk nanesen tmavší stín a na pohyblivé víčko spíš světlejší. To oko otevře, nadočnicový oblouk se tmavým stínem opticky zkrátí a celé oko tak prokoukne. Správně nanesené oční stíny mohou mít pro zapadlé oči liftingový efekt. Pokud chcete použít oční linky, naneste je raději jen ve velmi tenké podobě na horní víčko a lehce je protáhněte do strany a nahoru. Často vypadá u zapadlých očí dobře, když je linka vedená až od třetiny oka. Mnohem lepší pro vás ale asi bude, pokud místo linky použijete stín, který působí jemněji.

Technik, jak si zapadlé oči nalíčit je víc. Vždy je potřeba přistupovat k tomu individuálně podle konkrétního tvaru vašeho oka. Všeobecná rada je však opravdu ta, že by měl vždy na nadočnicový oblouk přijít tmavší stín. Inspiraci k líčení můžete hledat třeba i na Pinterestu, kde jsou nafocené různé postupy líčení.

Zapadlé oči a jejich líčení v praxi

Jak už jsem zmínila, sama zapadlé oči a převislá víčka mám. Proto jsem se rozhodla nafotit, jaký rozdíl může jiná technika líčení znamenat v konkrétním případě.

Na druhé fotce jsem nanesla středně tmavý stín pouze na pohyblivé víčko a oči si orámovala linkami. Podotýkám, že jsem použila hnědou tužku a i tak je výsledek velmi tvrdý. Asi samy vidíte, že oči vypadají velmi unaveně a líčením jsem zdůraznila jejich zapadlý vzhled.

Na třetí a čtvrté fotce je zachycené líčení, které nejčastěji používám. Na pohyblivém víčku mám nanesený světlejší stín, na nadočnicový oblouk mám vystínovaný středně tmavým a tmavším stínem a těsně pod obočí si opět nanáším pro rozjasnění světlejší barvu. Pokud si dělám linky, tak jen nahoře a velmi tenké a protažené do strany.

Víte, jak si líčit svoje oči? Máte nějaké vlastní triky nebo vychytávky? Budu se moc těšit na vaše postřehy v komentářích.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

2. výzva: Použij rtěnku

2. výzva: Použij rtěnku

Naše druhá výzva bude opravdu jednoduchá. Dnes po vás nechci nic víc než to, abyste použila rtěnku nebo alespoň lesk na rty. I taková drobnost nám totiž může pomoci cítit se lépe nebo dokonce výjimečněji, a podpořit tak naše sebevědomí. Možná je pro vás používání...

pokračovat ve čtení
1. výzva: Zaměř se na obočí

1. výzva: Zaměř se na obočí

A máme tady první úkol naší zářijové výzvy! Začneme hezky zostra. Zaměříme se dnes na naše obočí. O tom, jak moc je důležité upravené obočí jsme si řekli už v jednom z prvních článků - Desatero krásy. Hezké, upravené a přirozeně vypadající obočí dokáže s naším...

pokračovat ve čtení

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.