Zamaskujte (nejen) poporodní bříško stylově!

7. 2. 2020

Ať máte větší bříško kvůli nedávnému porodu, nebo jen geneticky, určitě se vám bude hodit pár maskovacích tipů.

Předně musím zdůraznit, že vždy velmi záleží na proporcích i celkovém tvaru postavy, a proto je potřeba vždy volit individuální přístup.

Pro tuto chvíli si to ale zjednodušíme a ukážeme si dva příklady: rovnější postavu (I, H, V, O) a postavu s definovaným pasem a širšími boky (X, 8, A).

Jak schovat bříško, když máte rovnější postavu

Tohle je jednodušší případ, protože se vlastně budete držet obecných doporučení pro daný typ postavy. Velkou výhodu máte v útlých bocích a zřejmě i štíhlých nohách. Tím pádem vás nebudou rozšiřovat volnější vršky, které jsou ideálním řešením.

Můžete si obléknout úzkou sukni nebo slimky a doplnit je volnějším vrchním dílem. Nebo sáhnout po volnějších šatech.

Jaké střihy vybrat, když máte širší boky

Pokud máte postavu s definovaným pasem a širšími boky, případně pokud máte ještě stále po porodu roztaženou pánev, hledá se řešení o něco hůř. Příliš volné vršky bez zdůrazněného pasu nejsou to pravé a budou vás rozšiřovat. Sáhněte tedy po vypasovaném oblečení, které je ale volnější v oblasti břicha.

Dobrou volbou mohou být šaty. Jsou pohodlné, neškrtí v pase, rozumí si s jizvou po císaři lépe než kalhoty, a můžete odvést pozornost k hezkým nohám. Kvůli širším bokům musí mít ale šaty zdůrazněný pas. V případě poporodního bříška je vhodné, když je pas posunutý trošku výš.

U halenek je těžší najít tu správnou hranici, aby byly vypasované a přitom stále maskovaly bříško. Zaměřte se na zavinovací střihy, topy, které volně kopírují postavu nebo třeba halenky s jemnou draperií v oblasti břicha.

Bříško dobře schovají také různé sklady a řasení. Pozor ale, aby nebyly halenka či šaty v oblasti břicha spíš nabírané, což by naopak přidalo na objemu. Svetřík na poslední fotce je dokonce dost univerzální ­– můžou ho nosit jak rovnější postavy, tak díky překřížení i ty s pasem.

Máte také nějaké osvědčené triky, jak schovat bříško? Nebo patříte ke šťastným ženám, kterým genetika nadělila břicho ploché za všech okolností? Podělte se o svoje postřehy v komentářích.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.