Chcete být šik? Kombinujte upnuté a volné oblečení

9. 12. 2020

Máte pocit, že váš outfit postrádá ten správný šmrnc? Zdá se vám výsledek nemoderní a „divný“? Možná se nedržíte osvědčeného stylingového pravidla, které vám pomůže být šik: vždy kombinovat upnuté s volným.

Zjednodušeně řečeno, pokud máte volný spodní díl, oblékněte si upnutý horní díl, a naopak.

Občas sice můžete vidět u modelek, jak kombinují rozevláté sukně s oversized košilí. Ovšem to jsou kombinace, které fungují pouze malém procentu žen. Obvykle vypadají dobře na štíhlých chlapeckých postavách. Běžné ženy v nich ovšem až na výjimky vypadají spíš pytlovitě. Případně musí být u takového outfitu zjevné, že kombinujete trendy a víte, co děláte.

Kombinace upnutého vršku a upnutého spodního dílu zase naopak působí neaktuálně až nemoderně.

Modelka v bílých kalhotách a upnuté halence vypadá dobře, ale působí tak nějak „nemastně, neslaně“, a také ne příliš moderně. Pokud by halenku nahradila například trošku volnější košilí, kterou by zakasala do kalhot, byl by výsledek rozhodně svěžejší.

Modelka v plisované sukni a oversized mikině sice vypadá moderně, ale také neproporčně. Celkový dojem u ní zachraňuje její mládí a štíhlost. Na běžné ženě by ale podobná kombinace dobře nefungovala. Pokud by si ale k sukni oblékla například rolák na tělo nebo vypasovanou košili, vznikl by nám slušivý, ženský outfit, který už je využitelný pro ženy různého věku i váhy.

Samozřejmě neberte toto pravidlo jako dogma. Existují různé výjimky a případy. Navíc vždy berte ohled také na tvar své postavy. Obecně vám může jeho dodržování pomoci vnést do vašich outfitů jiskru.

Kombinujete volnější a upnuté oblečení? Máte k tématu jakékoliv připomínky nebo dotazy? Pojďme spolu diskutovat v naší FB skupině.

Zdroj foto: Pinterest.com

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.