Když dva dělají totéž, není to totéž

15. 9. 2022

„Proč v tom vypadám jako popelář a ty ne?“ Zeptala se mě kdysi moje kamarádka, když si dva dny po mně koupila korálově oranžové plátěné kalhoty. Když jsem v nich přišla já, hrozně se jí zalíbily a zatoužila po nich také. Já jsem v nich jako popelář nevypadala, ale ona opravdu ano. Proč? Na to není až tak jednoduchá odpověď. Ale existuje a já vám o tom dnes povím víc. Tak se pohodlně usaďte, protože dnes možná pochopíte, proč jste v těch samých krásných květovaných šatech, co měla vaše kolegyně v práci, vypadala jako teta v tesilové zástěře a ona jako luční víla. 🙂

Tři základní faktory, které mají vliv na to, co nám sluší

V prvé řadě bych byla ráda, abyste si uvědomila, že to není vaše vina. Není s vámi nic špatně, když ve stejném oblečení jako vaše kamarádka nebo sestra, vypadáte jinak. Někdy líp, někdy hůř. Lidé se od sebe jednoduše liší. A i v oblasti módy jsou mezi námi velké rozdíly. Pokud se zamilujete na fotce v eshopu do sukně, ve které daná modelka vypadá úžasně, ale vy si v ní potom připadáte jako selka v kroji, ačkoliv máte stejnou konfekční velikost, není to chyba vás, té sukně, ani modelky. Jednoduše jen se sukní nejste z nějakého důvodu kompatibilní. A na vině mohou být hned tři různé faktory.

1. Tvar postavy a stavba těla

I dvě podobně štíhlé a krásné ženy mohou mít úplně jinou stavbu těla a tím pádem jim budou slušet úplně jiné střihy a kombinace oblečení. Zatímco jedna bude v midi šatech vypadat úchvatně a roztomile, jiná zase jako žena, co si půjčila sukni od mladší sestry. Někdo bude vypadat skvěle v pouzdrových, vypasovaných šatech a jiný zase v rozevláté, volné košili. Vliv na to má tvar naší postavy a jednotlivé proporce těla, ale také jeho stavba, to jak mohutně nebo útle působí kostra, jaký má podíl svalové hmoty, nebo jak jsou jeho kosti dlouhé. Proto je dobré se s tvarem své postavy blíž seznámit a naučit se s ním pracovat.

2. Barvy

Do určité míry ovlivňují náš vzhled také barvy. Proto si možná moje kamarádka v oranžových kalhotách připadala jako popelář. Je výrazně chladný typ a oranžová na ní prostě příliš vyčnívala. Ačkoliv je i výběr barev ovlivněn mnoha aspekty, je dobré přihlédnout také k tomu, jaké barvy s námi ladí, a které už ne.

3. Osobní styl

Velké slovo ale hraje především osobní styl a naše osobnost celkově. Jak už jsem řekla, každý jsme jiný. A každému z nás se líbí a sedí jiné věci. Už několikrát jsem se vám zmiňovala, jak moc je důležité mít svoje nitro a zevnějšek v symbióze. Protože jen tak se můžeme ve svém oblečení cítit dobře. Pokud se vám na kolegyni v práci líbil její nový svetr, ale vy jste ho po vyzkoušení otráveně vrátila zpět na ramínko, je klidně možné, že to nebyl svetr pro vás. Neodpovídal vašemu stylu, vám samotné.

Bylo by jednoduché, kdyby stačilo řídit se v tomto ohledu pouze tím, co se nám líbí a nelíbí. Ovšem nám se mohou líbit i věci, které nejsou „pro nás“. Jen proto, že jsou jednoduše hezké. Ale to ještě neznamená, že budou sedět k nám.

Proto je tak důležité projít si cestu sama k sobě a pochopit, co vlastně od módy očekáváte, co v ní hledáte a proč. Jen tak je možné vybudovat si vlastní osobní styl, ve kterém se můžete cítit dobře.

Právě to řeším ve svém kurzu Najděte svůj osobní styl, který budu už brzy spouštět, a na který se můžete už teď nezávazně přihlásit, abyste měla jistotu, že na vás zbyde místo.

Mnohdy stačí jen málo, abyste se cítila za všech okolností sama sebou. Ale musíte nejprve samu sebe poznat. 🙂

Už jste se někdy podobným nákupem inspirovaným u někoho známého spálila? Přijďte diskutovat do naší FB skupiny.

Zdroj foto: Pinterest.com, Istock.com

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.