Když se nemáš ráda, ani krásné šaty nepomůžou!

25. 4. 2023

Hezké šaty nestačí a je potřeba cítit se především dobře. To říkám pořád dokola. 🙂 Ale patří k tomu také to, že se budeš mít ráda. Lidsky, nepodmíněně, tak, jak máš ráda svoje nejbližší. Že to není tak jednoduché? Není. Ale mám pro tebe několik rad, které ti k tomu pomůžou. Protože i cesta je cíl a každý malý krůček může mít velký vliv na to, jak se budeš cítit.

Buď k sobě laskavá

Hledáš u druhých především chyby? Díváš se na lidi, které máš ráda, kriticky a hodnotiš, co je na nich špatně? Jsi na ně přísná, občas jim i nadáváš a neustále jim připomínáš, jak jsou hloupí? Předpokládám, že ne. Tak proč to děláš sobě? 🙂

Velmi častto od svých (úžasných, krásných a obdivuhodných) zákaznic slýchám, jak o sobě škaredě mluví. Připadají si tlusté, staré, neschopné a stydí se za to, že se neumí oblékat. Před konzultacemi si od nich vždy vyžádám dopředu bližší informace. A často mi přijde zpráva, kde se dočtu, že má dotyná obří zadek, hrozná stehna, ošklivé nohy, hrb, velké břicho, krátký krk, divné vlasy, strašnou pleť a křivé prsty u nohou… Už si skoro představuju nějakého Quasimoda a pak přijede krásná ženská.

My ženy jsme na sebe všeobecně občas opravdu zlé. Tak to zkusmě někdy naopak. Pojďme si všímat toho, co nám na sobě přijde hezké, promlouvejme k sobě laskavě v zrcadle a říkejme si v duchu naopak co nejkrásnější věci. Proč se nepochválit za to, že máme krásné oči a hezký úsměv? Buďme na sebe hodné, milé a pečující tak, jako jsme k lidem, které máme rády.

Dopřej si!

Co? Cokoliv, co tě napadá. vanu. Věnuj si péči, dopřej si masku, uprav si vlasy. Kup si ty krásné, nové boty, které jsou sice trošku dražší, ale ty už po nich dlouho pokukuješ a hrozně si je přeješ. Nauč se myslet na sebe a svoje potřeby a dopřávat si odměny za to, co všechno děláš a zvládáš. Kdo jiný než ty sama, by tě za to měl oceňovat? Vždyť ty sama nejlíp víš, za co a proč si tu odměnu zasloužíš. 🙂

Buď pozitivní

Usmívej  se na svět kolem sebe a on se bude usmívat na tebe. A třeba i doslova. Zkus jít někdy po ulici s lehkým úsměvem na rtech a uvidíš, kolik lidí ti ho oplatí. Stejně tak se usmívej na sebe do zrcadla. Úsměv je mocný nástroj a dává nám pocit, že nás mají lidé rádi a že je všechno v pořádku. Zkus jeden den vědomě trávit den pozitivně naladěná. Hledej na všem to dobré, vnímej sebe jako skvělou bytost a raduj se z maličkostí. Věř, že na konci dne uvidíš samu sebe úplně v jiném světle.

Mít se ráda a věnovat si péči není sobecké, ani marnivé. Jen si tím samy sobě prokazujeme úctu.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.