Jak vypadat štíhlejší – 2. část

17. 4. 2018

V první části článku jsme načali téma zeštíhlení s pomocí oblečení. Zmínili jsme prvních 6 bodů, které nám pomohou vypadat štíhlejší nebo alespoň nepůsobit ještě silnější. Dnes je na řadě dalších 6 bodů, které by se vám mohly hodit, když potřebujete zamaskovat kila navíc.

 

7. Zahalte se do vzorů

Sice se uvádí, že bychom měli nosit vzory zejména na těch částech těla, na něž chceme přitáhnout pozornost, ovšem často mohou být vzory naším dobrým pomocníkem. Pokud s nimi zacházíme opatrně, s rozumem a vybíráme si vzory, které jsou pro nás vhodné, můžeme s jejich pomocí snadno zamaskovat kdejaký faldík. Vzorované materiály totiž schovají různé nedostatky o něco lépe než jednobarevné oblečení.

Vzory (redbookmag.com, zimbio.com)

 

8. Dejte pozor na měřítko

Ne, teď nejde o měření. Ale opět je ve hře optika a čáry s ní. V přechozím bodu jsme si řekli, že nám vzory mohou pomoci k tomu, abychom zamaskovali nějaké to kilo navíc. Ovšem kromě správného výběru motivu, který nám bude slušet, bychom měli velkou pozornost věnovat velikosti vzoru. Podívejte se na následující obrázek.

Měřítko

Oba modré kruhy jsou stejně velké. Ano, opravu jsou. Zkuste si je poměřit. Modrý kruh na druhém obrázku však působí menší. Je to dáno tím, že kruh vpravo obklopují velmi drobné růžové kroužky, kdežto kruh vlevo obklopují růžové kruhy, které jsou veliké. A to samé se bude dít s vaším tělem v návaznosti na velikost použitého vzoru. Čím větší vaše tělo je, tím větší by měl být také vzor a naopak. Podívejme se na droboučkou Reese Witherspoon. Na prvním obrázku jí velký vzor šatů úplně převálcoval a Reese se v něm doslova ztrácí. Na druhém obrázku už je vzor menší a sluší jí víc. Ovšem vzor šatů na posledním obrázku svojí velikostí mnohem lépe odpovídá její velmi drobné postavě.

Reese Witherspoon a vzory (dailymail.co.uk, thehollywoodreporter.com, southernliving.com)

A stejným způsobem vzory fungují také opačně.  Na následujících obrázcích vidíte, že čím větší a řidší vzor Melissa McCarty oblékne, tím štíhleji vypadá.

Melissa McCarty a vzory

Stejné je to také s ošemetnými vodorovnými pruhy. Jak vidíte na následující koláži, pokud zvolíte široké pruhy, vůbec to nemusí znamenat, že vás (na rozdíl od těch úzkých) budou rozšiřovat!

Pruhy (reitmans.com, pluslook.eu)

 

9. Optika je váš (ne)přítel

S předchozím bodem souvisí i tento. S pomocí optiky si můžete snadno dopomoci ke štíhlejšímu tělu. Stačí jen vědět, jak na to. Na následujících kolážích můžete vidět, jaký vliv na celkové působení těla mohou mít nejrůznější svislé linie sbíhající se do pasu, šikmé pruhy, nebo třeba šaty, které mají tmavé boky.

Linie (pinterest.com, dailymail.co.uk, fanpop.com, pinterest.com, stylediary.com, vogue.com)

Samozřejmě byste měla opět brát ohled na svůj typ postavy. Například jablku linie vedoucí do pasu příliš dobrou službu neudělají. Ovšem i hranatější postava, jakou má Kristen Stewart na posledním obrázku, může s pomocí optiky štíhlého pasu docílit.

Optika vám však může také ublížit. Pokud linie použijete nevhodným způsobem, mohou vám naopak ještě pěkných pár kilo přidat.

Nevhodné linie (gotceleb.com, huffingtonpost.com, rosegal.com)

 

10. Tmavé barvy

Přestože jsem vám rozmlouvala slepé následování obecného rčení, že černá zeštíhluje, pravdou zůstává, že tmavé barvy maskují nedokonalosti lépe než světlé a hlavně použijete-li na stejné ploše tmavou a světlou barvu, tmavá plocha bude vypadat menší. Proto se je lepší na vašich problematických partiích nosit spíše tmavší barvy.

Tmavé barvy (pinterest.com)

Stejně tak můžete využít působení tmavých barev k optickým iluzím, jako jsme si ukázali v předchozím bodě.

 

11. Noste správnou velikost oblečení

Častou chybou, kterou vídám u žen s pár kily navíc, je nošení špatné velikosti oblečení. Ať už příliš velkého a volného nebo naopak příliš těsného. Větší oblečení ženy zřejmě volí z toho důvodu, aby zamaskovaly nadváhu. Menší oblečení může být způsobeno i tím, že člověk přibere pár kilo v krátké době a jeho oblečení je mu najednou menší. Věřte, že to často bývá i moje potíž. Pokud jde jen o mírné pnutí, je to ještě relativně v pořádku. Asi ani není v našich silách měnit šatník s každým nabraným kilem. Ovšem mnohdy vidím na ženách o dvě až tři čísla menší oblečení. A to už moc vzhledně nevypadá. Navíc to mnohem víc upozorní na faldíky, kterými je daná žena obdarovaná.

Špatná velikost (philly2philly.com, pinterest.com, mirror.co.uk, mirror.co.uk)

Oblečení by vám mělo vždy dobře padnout. Jen tak můžete docílit dokonale upraveného zevnějšku. Navíc vhodně vybrané oblečení ve správné velikosti vám může ubrat pár kil. A rozhodně vám žádná navíc nepřidá. Pokud jste si oblékla něco, co vás škrtí nebo je vám to naopak hodně volné, vraťte to raději do skříně a vyberte si oblečení, které vám bude sedět líp.

 

12. Mějte soudnost

V posledním bodě bych vás ráda nabádala k soudnosti. Tu by člověk měl mít vždy, ať u je mladý, starý, hubený nebo silnější. Pokud máte svoje tělo ráda i přes nadváhu a nestydíte se za to, je to jedině správně a já vás v tom jedině podpořím. Ovšem člověk by si měl uvědomovat svoje „limity“ a vždy se oblékat úměrně příležitosti, počasí, věku a své postavě.

Bez soudnosti (fatgirlflow.com, pinterest.com, pinterest.com, x17online.com, tboe-blogspot.cz)

Pokud nebudeme úskalí své postavy respektovat, vždy nám to nelichotivě přidá nechtěná kila nahoru.

Chcete-li se inspirovat oblečením pro ženy, které mají nějaké ty křivky, mrkněte se do galerie. Připravila jsem tam záložku speciálně pro vás.

 

Pomohly vám rady uvedené v článku? Zjistili jste, že děláte některé zmíněné chyby nebo naopak podvědomě saháte po uvedených tricích k zeštíhlení? Máte k tématu jakékoliv připomínky? Podělte se s námi v komentářích.

 

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Ráno otevřeš skříň, sáhneš pro několik kousků oblečení, oblékneš je, podíváš se do zrcadla a zjistíš, že vypadáš skvěle. Vše ti zabere minimum času a celý den se budeš cítit prostě úžasně. Kamkoliv půjdeš, budeš vědět, že ti to sluší, jsi hezky oblečená a můžeš se...

pokračovat ve čtení

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.