1. výzva: Zaměř se na obočí

17. 9. 2018

A máme tady první úkol naší zářijové výzvy! Začneme hezky zostra. Zaměříme se dnes na naše obočí.

O tom, jak moc je důležité upravené obočí jsme si řekli už v jednom z prvních článků – Desatero krásy.

Hezké, upravené a přirozeně vypadající obočí dokáže s naším obličejem divy. Ovlivňuje náš výraz, celkové působení obličeje, a pokud si vybereme správný tvar, dokáže nám ubrat i nějaký ten rok.

Dnes svému obočí věnujte péči. Než vyrazíte z domu, zkuste ho dobře upravit. A následně v tom samozřejmě pokračujte minimálně další dva týdny a ideálně už napořád. 🙂
Zapomeňte na obočí vytrhané do úzké čárky, které tolik frčelo na přelomu milénia. Dnešním trendům vládne přirozenost a spíše silnější a husté obočí. S jeho vytrháváním to proto nemusíte přehánět. Stačí, když obočí dáte jen potřebný tvar a lehce ho zvýrazníte.

Ke zvýraznění můžete použít spoustu pomocníků, které dnes trh nabízí.

Tužka na obočí

Tužka na obočí je takovou klasikou, je však potřeba vybírat s rozvahou odstín. Obočí by mělo být maximálně o maličko tmavší než vaše vlasy. Tužku nanášejte jen zlehka a místo tvrdých linek se snažte pouze definovat tvar obočí a dokreslovat chybějící chloupky.

Stín / gel v tubě

Další možností je použití stínu, který působí velmi přirozeně a jeho použití je velmi snadné. K jeho aplikaci budete potřebovat velmi tenký a ideálně plochý štěteček. Pokud použijete nějaký silnější, vaše obočí bude působit „ušmudlaným“ dojmem. Podobně můžete nanášet také gel na obočí v kelímku nebo tubě.

Gelová „řasenka“

Na trhu existují také různé gely s kartáčkem, které vypadají podobně jako řasenka. Čirý gel osobně používám vždy k fixaci obočí, které pak dobře drží tvar. Pro neposlušné chloupky je to výborný pomocník. Barevné gely lehce zvýrazní obočí a jsou podle mě výborné pro začátečníky a pro vytvoření zcela přirozeného vzhledu.

Barvení obočí

Další možností je také barvení obočí. Osobně si barvím obočí a řasy běžně. Jakožto světlý typ jsem ráda, když mám oči zvýrazněné i bez nalíčení. Barvím se sama doma, ovšem pokud nejste příliš zručná a s barvením nemáte ještě příliš zkušenosti, raději se svěřte do péče kosmetičce. Procedura trvá přibližně půl hodiny a průměrně stojí kolem 200 Kč. V menších městech spíš míň, v Praze asi víc. Barvení však stačí opakovat přibližně jednou za měsíc.

Všechny zmíněné metody lze mezi sebou samozřejmě kombinovat k vytvoření dokonalého výsledku. Co zvolíte vy sama, to nechám čistě na vás.

Netroufáte si zatím sama na úpravu obočí? Bojujete stále s ideálním tvarem? Potom dnešní výzvu můžete pojmout tak, že se alespoň objednáte ke kosmetičce, která vám se vším poradí a obočí vám upraví.

Jak se dařilo mě

Přiznám se, že jsem se na úpravu obočí připravila dopředu. Takže jsem si už včera obočí obarvila. Výzva mi hodně pomohla, protože ač jsem psala, že si obočí barvím pravidelně, tak poslední měsíc jsem nebyla schopná si na to vyšetřit chvilku. Na fotce můžete posoudit, jaký je u mě rozdíl mezi obočím neobarveným, obarveným a následně i lehce dokresleným a zafixovaným gelem.

A jak se dařilo vám? Líbil se vám první úkol? Upravila jste si obočí sama nebo jste jen objednala ke kosmetičce? Budu se těšit na vaše postřehy v komentářích nebo v naší FB skupině.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Jak si líčit (nejen) zapadlé oči

Jak si líčit (nejen) zapadlé oči

Trápí vás, že vaše oči vypadají unaveně, dělají vás starší a mají výrazně pokleslá víčka? Potom vám ráda ukážu, jak si takové oči nalíčit, abyste je opticky otevřela a omladila. Stačí vám k tomu jen světlý a tmavší stín, štěteček a opravdu jen pár minut času. Co jsou...

pokračovat ve čtení
2. výzva: Použij rtěnku

2. výzva: Použij rtěnku

Naše druhá výzva bude opravdu jednoduchá. Dnes po vás nechci nic víc než to, abyste použila rtěnku nebo alespoň lesk na rty. I taková drobnost nám totiž může pomoci cítit se lépe nebo dokonce výjimečněji, a podpořit tak naše sebevědomí. Možná je pro vás používání...

pokračovat ve čtení

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.