Chcete vypadat stylově? Dostylujte svoje oblečení!

6. 5. 2020

Máte pocit, že vašemu oblečení pořád chybí pověstná jiskra? Nevíte, jak dodat svému vzhledu lehkost? Na to mám snadnou radu. Dotahujte svoje outfity do konce! Nestačí si oblečení pouze obléknout. Chcete-li vzbudit dojem, že jste svému vzhledu věnovala pozornost, je potřeba na sobě oblečení ještě dostylovat. Jak? To si ukážeme v dnešním článku.


Oblékání je jen první krok

Najdete na Pinterestu obrázek oblečení, které se vám strašně líbí. Daný model je velmi jednoduchý, elegantní a ležérní zároveň, a nevyžaduje složité vrstvení. Jednoduchá košile, kalhoty, mokasíny nebo lodičky, případně sáčko nebo kardigan. Nakoupíte si ty samé kousky v obchodě, natěšeně je na sebe obléknete a výsledkem vůbec není ta stylová jednoduchost, ale naopak nuda. Zkusíte přidat náhrdelník, šátek… a pořád je to nuda. „Tak čím to je? Nemám prostě postavu jako ta holka na Pinterestu? Je to tou její pózou? Bez kelímku s kafem a rozostřeného New Yorku v pozadí to nefunguje? Nebo jsem to koupila blbě? Měla jsem si vzít spíš ty světle modré džíny místo tmavě modrých?“

Poznáváte se v tomhle příběhu? 😀

Potom si musíte zapamatovat jednoduché pravidlo – oblékáním to teprve začíná!


Musíte to nastylovat!

Neboli, hezky česky, musíte těm věcem dát tvar, fazonu (dobře, tohle není moc česky…) a udělat je samotné něčím zajímavé.

Ohrnujte, vyhrnujte, zavazujte, omotávejte, vytahujte, zakasávejte, podkasávejte… prostě věnujte pozornost detailům!

Někdy stačí zdánlivá maličkost, aby působil výsledek dotaženě.


Saka, trenčkoty a kabáty

Zkuste z rukávů kabátu nebo saka povytáhnout dlouhý rukáv svého svetru nebo halenky. Máte-li pod sakem košili, rukávy saka si trošku vykasejte, rukávy košile vytáhněte a manžety ohrňte přes rukáv saka. Nebo si rukávy saka, trenčkotu nebo bundičky vyhrňte. Velmi dobře a efektně vypadají postavené límečky. Možností je i to, že si kabát nebo sáčko jen ležérně přehodíte přes ramena.


Košile

Nejhorší, co s košilí můžete udělat, je to, že si ji zapnete až ke krku a necháte spuštěné a zapnuté rukávy. Pokud ji nosíte samostatně, nechávejte si raději rozhalenku a ohrnujte košili rukávy. Opět vypadá moc dobře postavený límeček. Můžete košili také buď celou nebo z části zakasat do spodního dílu, nebo ji v pase uvázat na uzel. Oblékáte-li přes košili svetr, nechte koukat límeček, ohrňte manžety přes rukávy a vedle nešlápnete ani s vykukujícím spodkem košile.


Halenky, topy, svetry a trička

U všech druhů horních dílů si vyzkoušejte, jak vám bude slušet s ohledem k tvaru postavy různé zakasání, podkasání apod. Nemusí to být pravidlo, ale u jednodušších modelů vypadá dobře, pokud zastrčíte nedbale alespoň část horního dílu do spodního. Stále si také můžete hrát s různým ohrnováním nebo vyhrnováním rukávů. Nebo si na tričku uvažte třeba uzlík – vepředu uprostřed nebo klidně na boku.


Kalhoty

Pokud se nejedná o bootcuts nebo zvonové, případně široké palazzo kalhoty, naučte se ohrnovat nohavice tak, aby vám byly vidět aspoň trošku kotníky. Pokud už jsou kalhoty ve zkrácené délce, tak nemusíte. Ale ohrnutí kalhot je dalším zajímavým prvkem.


Něco navíc

Chybějící šmrnc vám samozřejmě mohou dodat i doplňky a různé drobnosti, které jsou v outfitu „navíc“. Obléknete-li velmi jednoduché šaty, dodáte jim jiskru páskem. Také hedvábné šátky, které jsme nedávno měli v inspiraci ve FB skupině, můžete strategicky použít pro ozvláštnění jinak jednoduchého modelu. Někdy dokonce stačí jen jemnější šperk na krku nebo na ruce. Nezapomínejte, že tou pomyslnou třešničkou může být i dotažený účes nebo třeba rtěnka.


Pomohl vám článek? Nebo dostylováváte svoje oblečení běžně? Máte nějaké svoje vlastní tipy a triky? Podělte se s námi v komentářích!



PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.