„Must-have“ – kousky, které vážně nemusíte mít

25. 6. 2020

Každá žena by měla mít v šatníku… Tak tohle ode mě nikdy neuslyšíte! Neexistuje nic, co by každá žena měla mít. Neexistuje nic, co by každá žena měla dělat. Lidé nejsou stejní a tím pádem nemůže být stejný ani jejich šatník. Co dobře funguje jednomu, může být pro druhého úplně zbytečné. Ukážeme si spolu, proč to tak je a proč byste se podobným návodům měla vyhýbat velkým obloukem.

Často se někde dočtu podobná rčení, jako že by žena měla mít v botníku bílé lodičky. Nebo černé baleríny. Nebo černé sako, bílé tričko, červenou rtěnku… Jenže lidé, kteří podobná rčení vynášejí, zapomínají na velmi důležité aspekty, které ovlivňují náš styl oblékání – osobnost a životní styl.


Must-have versus životní styl

Pokud stylistka doporučí ženě, která denně nachodí 7 kilometrů, že si má koupit bílé lodičky, nebude to příliš funkční rada. Stejně tak pokud se ženu, která tráví většinu svého volného času prací na zahrádce a má práci v terénu, nevlastní auto a jezdí autobusem, pokusí oblékat do elegantního saka a pouzdrových šatů. Náš životní styl a aktuální životní situace jsou nezanedbatelné aspekty, které ovlivňují, jak se oblékáme.

(pinterest.com)

Osobnost a styl oblékání

Ještě méně zanedbatelným aspektem je naše osobnost, styl a vkus. Má-li žena zálibu ve velmi elegantním a ženském oblečení, těžko se jí budou do šatníku hodit bílé tenisky, i když se teď nosí skoro ke všemu. Naopak vyznavačka nějakého rebelského stylu asi neocení baleríny, které působí dívčím stylem. Sportovní typ ženy zase asi sotva uživí krajkové malé černé. A takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna.

(pinterest.com)

Vždy je zapotřebí přizpůsobit oblečení sobě samé. Ačkoliv nejsem vyznavačem přílišné praktičnosti, nelze náš životní styl a naši osobnost při výběru oblečení opomíjet. Neexistuje jeden „správný“ styl oblékání. Správné je pouze to, abyste se ve svém oblečení cítila dobře a svá.

Sledujete podobné seznamy „must-have“ kousků? Necháte se jimi ovlivnit? Těším se na vaše postřehy a názory v naší diskuzní FB skupině.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.