Toužíte po dobře kombinovatelném šatníku? Nesmíte zapomínat na neutrály!

22. 7. 2021

Chytrý, dobře kombinovatelný, praktický a zároveň slušivý šatník – to je sen nejedné ženy. Pokud patříte mezi ně, bude se vám hodit jedna velmi důležitá rada. Bez neutrálů to nepůjde! Respektive půjde, pokud jste vyznavačkou výstředních stylů, color blockingu a tak nějak víte, co děláte. Pokud však patříte do skupiny žen, které jen jednoduše mají rády barvy a zároveň jim nejdou kousky v šatníku dobře kombinovat, bude dnešní článek přesně pro vás.

K růžové se zase hodí nejlíp růžová?

Představme si teď ženu, která je prototypem ženského archetypu. Miluje jemné, pastelové barvy, zejména růžovou, ženské střihy oblečení, splývavé materiály… A kdykoliv v obchodě vidí něco růžového, nemůže se udržet. V šatníku jí tak převládají její zamilované barvy – pudrové odstíny růžové, žlutá a jemná modrá.

Jenže když se snaží svoje zamilované kousky kombinovat mezi sebou, nějak jí to pořád nejde. V šatníku má totiž převahu různě růžových halenek, sukní, kalhot, ale také bot, kabátů a svetrů. A ne vždy se k růžové hodí další růžová. 🙂 Pokud nechce chodit vždy pouze v důmyslně sladěném monochromatu, brzy zjistí, že bez neutrálních barev její šatník nemůže fungovat.

Když vymění růžový trenčkot za béžový a růžové espadrilky za bílé tenisky, klidně může zůstat i u modro-růžové kombinace kalhot a svetru. Ale ještě lepší výsledek bude, když si vezme bílý svetřík.

Růžová se žlutou si také dobře rozumí, ale růžový trenčkot s růžovými botami už jsou tak nějak „moc“. Pokud ho nahradíme neutrální béžovou, působí celek mnohem lépe.

Vícebarevné kombinace jsou vhodné opravdu jen pro hodně „barevné“ typy a pro ty, kteří s nimi umí dobře pracovat. Pokud se s módou teprve snažíte postupně skamarádit, bude pro vás snazší cesta, když vsadíte na neutrální barvy doplněné maximálně dvěma aktivními barvami, které spolu ale dobře ladí.

Na posledním obrázku vidíte, že nevadí ani to, když zakomponujete víc neutrálů. V tomto případě béžovou a bílou. Outfit stále drží hezky pohromadě a má šmrnc. Na rozdíl od kombinace různě růžových odstínů.

Jak to udělat líp?

Pokud si pustíte do šatníku dostatečné množství neutrálů, uvidíte, že se vám mnohem snáz budou vytvářet různé kombinace a mix and match šatník. Neutrální barva se totiž hodí absolutně ke všemu bez ohledu na sytost nebo teplotu barvy, se kterou je kombinovaná. Tudíž se vše ve vašem šatníku bude mezi sebou mnohem lépe kombinovat a nebude se vám stávat, že k jedné halence máte pouze jednu sukni nebo jedny kalhoty.

Neutrály navíc využijete také v případě, kdy ráda nosíte vzorované oblečení. Kombinací vzoru a neutrální barvy nikdy nemůžete šlápnout úplně vedle.

Zkuste si to sama vyzkoušet – zapřemýšlejte, co všechno je na obrázku mezi sebou kombinovatelné. A pak se vraťte nahoru k první koláži a zkuste vymyslet různé kombinace tam. Uvidíte, že se pokaždé dostanete k úplně jiným číslům. 🙂

A určitě si přijďte o tématu podiskutovat do naší FB skupiny. Moc se na vaše názory těším.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.