Zaujalo mě v obchodech: růžovky, letní slevy i neobvyklý kabátek

1. 9. 2021

Obchody jsou v dnešní době přehlcené oblečením a doplňky a nákupy tak někdy mohou být opravdu úmorné i ve své online podobě. Proto jsem se rozhodla, že se s vámi jednou za čas podělím o vybrané kousky, které mě v obchodech zaujaly i s tipy na to, jak je nosit.

Růžové tenisky Tommy Hilfiger

Růžové tenisky Tommy Hilfiger jsou podle mě skvělou volbou pro oživení jinak jednoduchého volnočasového nebo ležérního outfitu. Mají dost sportovní ráz, ale jsou relativně hladké, jednoduché a decentní.

Budou vypadat skvěle k džínám, plátěným kalhotám, ale klidně i nějakým sportovnějším šatům. Barevně by bylo nejjednodušší kombinovat je s neutrály (bílou, černou, šedou a béžovou), případně s nějakými tlumenějšími barvami. Rozumět si budou třeba s khaki barvou nebo nějakou pastelově modrou. Samozřejmě je možné zopakovat někde v outfitu podobný odstín růžové.

Khaki sukně Moodo

Sukně Moodo mě oslovila nejen zajímavým střihem, ale také složením – 50% lyocel, 47% bavlna a menší příměs elastanu. Bude tedy velmi příjemná na léto.

Perfektně se hodí k vytvoření nějakého safari stylu. Svým střihem a složením je spíš ležérní a unesete k ní sandály i tenisky. Nic nezkazíte klasickou volnější bílou košilí, béžovými odstíny, nebo volnějším klasickým tričkem. Kombinovat by šla i s černou barvou.

Střihově bude slušet především postavám s definovaným pasem, které si mohou dovolit zakasávání horních dílů dovnitř. Nemusí se jí bát ani štíhlejší hrušky. Pokud máte spodní část těla přeci jen výraznější, nebude to úplně pro vás, protože je materiál dost tenký a zadek a stehna vám „nestáhne“. Protože je obtažená, bude to chtít nějaký volnější zakasaný vršek nebo upnutý vršek a přes to nějakou bundičku nebo třeba lněné sáčko.

Šaty s kanýrem a spadenými rukávy EDC by Esprit

Konec léta je dobrý na pořízení letních věcí ve výprodejích. Černé šaty EDC by Esprit jsou bavlněné s menší příměsí elastanu. Rozevlátý střih z nich dělá skvělého společníka na léto.

Stylově se perfektně hodí na léto k sandálkům a slamáku, ale klidně přes ně můžete hodit i džísku a obout si tenisky. Pokud nejste úplně zimomřivá, klidně by šly v babím létě / v časném podzimu vzít s punčochami také ke kotníkovým botám a třeba křiváku. Já bych ale jejich vzdušnost využila zejména v letních měsících.

Střihově jsou výborné pro rovnější postavy bez výraznějších křivek. Díky volánkovým spadeným rukávům a volánu ve spodní části opticky vytvoří dojem přesýpacích hodin i bez zdůrazněného pasu. Budou ale slušet i ženštějším tvarům postavy, které nepotřebují zdůraznit štíhlý pas za každou cenu.

Vzorované košilové šaty Zwillingsherz

Vínové košilové šaty mě zaujaly nejen velmi příznivou cenou ve slevě, ale také složením 50% bavlna a 50% modal. Tyto lehké, mírně průsvitné kousky obvykle vídám především v polyesterové verzi. Šaty mají zajímavý, střízlivý střih a barvu. Ačkoliv to pravděpodobně nebudou kvalitou šaty na deset let, mohly by najít ve vašem šatníku místo.

Dají se nosit díky své lehkosti v létě, ale klidně je můžete doplnit o křiváka, tmavé punčochy a kotníkové boty nebo třeba o džísku a tenisky. V chladnějších dnech přes ně přehodíte třenčkot nebo přes ně obléknete svetr. Stylově jsou poměrně univerzální a snesou sportovnější i elegantnější kombinace. Barevně k nim budou sedět všechny neutrální barvy a pak různé teplé kombinace. Vzor je směsicí různých odstínů červené, oranžové, modré a fialové, takže klidně můžete při kombinování sáhnout po některé z těchto barev.

Střihově jsou vhodné spíš pro ženy s definovaným pasem nebo pro štíhlejší ženy s rovnou postavou.

Modrá bundička s širokými klopami Ësprit

Světle modrá bunda Esprit mi padla do oka na první pohled, protože je střihově zajímavá a neobvyklá. Vlastně je někde na půl cesty mezi křivákem, kabátkem a bundou. Není ani sportovní, ani elegantní. Je to vlastně jen takový lehčí přehoz, který ale dodá skvěle šmrnc vašemu outfitu. A přes svůj relativně sportovní ráz vyznívá velmi žensky.

Určitě není příliš vhodný k výrazně elegantnímu oblečení, ale spíš k ležérnějšímu. Mohl by být skvělou alternativou k džínové bundě, pokud není džíska úplně váš šálek čaje. Stejně tak může nahradit klasické sako, pokud nechcete, aby váš outfit působil moc „na slušňáka“. Uživíte ho k džínám, plátěným kalhotám, ke sportovnějším šatům i sukním. Barevně ho opět můžete kombinovat s neutrály – skvěle bude vypadat zejména s bílou nebo černou, ale určitě bude fungovat také s dalšími pudrovými barvami.

Střihově je hodně univerzální, takže ho mohou oblékat různé tvary postav. Dobře bude fungovat těm, kdo potřebují přitáhnout pozornost k horní polovině těla. Pokud obléknete pod bundičku nějaké tmavší monochroma, bude hrát ve vašem outfitu absolutní prim a přitáhne k sobě všechnu pozornost. Širší klopy také opticky roztáhnou horní část těla, takže se hodí pro hrušky nebo postavy s užšími rameny.

Jak se vám vybrané kousky líbí? Oslovil vás některý? Nebo máte naopak vy tip na něco zajímavého, co jste v obchodech objevili? Budu se těšit na vaše postřehy ve FB skupině, ke které se můžete libovolně přidat.

Zdroj foto: pinterest.com, aboutyou.cz, different.cz

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.