Zjistěte, jaké typy bot můžete nosit k vlněnému kabátu

25. 1. 2022

Výběr bot ke kabátu nemusí být vůbec věda! Stačí se držet několika jednoduchých tipů a už nikdy nebudete váhat, jaké boty obout k jakému stylu kabátu. Ale hlavně je důležité opět myslet především na to, jak bude působit celek, a vzít v úvahu svůj osobní styl. Zatímco někdo si i k elegantnějšímu kabátu může dovolit třeba „martensky“, jiný k němu obuje elegantní kozačky. Zároveň záleží také na tom, jaký zvolíte zbytek oblečení a doplňků. Všechno dohromady totiž udává celkový dojem, jaký z vašeho outfitu bude. Proto je těžké dávat přesný návod, jak co kombinovat, a vše jsou tak pouze obecné rady, které vás mohou nasměrovat.

Elegantní střih kabátu

Elegantně působí především klasicky střižené kabáty, které mají výrazné klopy a vypasovaný střih. Působí velmi žensky, a proto se k nim hodí zejména ženský a elegantní styling.

K podobnému střihu kabátů se nejlépe hodí boty, které také působí elegantně, žensky, nebo případně jsou hodně univerzální. Tady platí, že čím jednodušší a hladší bota, tím univerzálnější.

Můžete tedy vybírat (s ohledem na zbytek outfitu) z různých hladkých chelsea bot, kotníkových bot s podpatkem i bez nebo kozaček.

Černé chelsea boty – univerzální střih bot. Jsou bez podpatku, takže nejsou striktně elegantní, ale zároveň jsou jednoduché, hladké, bez ozdob a snadno použitelné k elegantnímu i ležérnějšímu stylu oblečení.

Vínové kotníkové boty – elegantní boty.

Hnědé nízké kozačky – elegantní boty.

Černé vysoké kozačky – elegantní boty.

Univerzální střih kabátu

Úplně stoprocentní univerzálnost se u vlněného kabátu očekávat nedá. Pořád to vždy bude kousek oblečení, který je primárně elegantní. Minimálně ve srovnání například s péřovou bundou. Pokud ale máte jednoduchý, hladký kabát, který má rovnější nebo jen mírně vypasovaný střih (bez pásku, dvouřadého zapínání, širokých kop, apod.), lze mu dodat poměrně variabilní styling. K takovému kabátu je možné nosit elegantní oblečení, ale i ležérnější. Pokud je navíc kabát jednoduchý, můžete si klidně dovolit i zdobnější, barevné nebo jinak zajímavé boty.

Nemusíte se tedy bát kozaček, kotníkových bot, podpatků, rovných podrážek, platforem, šněrovacích bot a v teplejších dnech ani tenisek (pokud nebudou vyloženě sportovní). Vyhnout byste se měla jen výrazně sportovním botám nebo třeba sněhulím.

Černé chelsea boty – mírně elegantní boty.

Černé šněrovací boty – ležérní styl bot.

Hnědé šněrovací boty – ležérní a osobité boty, které se snadno stanou nosným prvkem outfitu.

Béžové chelsea boty – ležérní boty.

Černé kotníkové tenisky – sportovně působící boty. Díky koženému provedení jsou ke kabátu ještě nositelné, pokud je zbytek outfitu hodně uvolněný.

Černé kotníkové boty – elegantní boty.

Sportovní střih kabátu

Jak už jsme zmínili, klasický vlněný kabát nemůže být vyloženě „sportovní“. Ovšem existují střihy, které jsou inspirované sportovními střihy oblečení – třeba vojenské střihy nebo rovné střihy bez klop. Sportovněji a ležérněji působí také různé kabáty s kapucemi. Takové kabáty jsou jako dělané pro volnočasovější nebo nějakým způsobem originální a osobitý styling.

K takovýmto typům kabátu můžete nosit buď nějaké univerzální boty, nebo boty, které působí ležérně až lehce sportovně. Naopak k nim nejsou příliš vhodné elegantní boty a podpatky. Vybírat můžete z různých šněrovacích bot, klasických chelsea na rovné podrážce, workerů, apod.

Černé chelsea boty – univerzální boty.

Dr.Martens chelsea boty – relativně univerzální boty, ale už s ležérním nádechem.

Hnědé šněrovací boty – ležérní boty.

Černé šněrovací boty – ležérní boty.

Béžové workery – ležérní boty.

Timberlandy – ležérní boty.

Černé zimní conversky – ležérní až sportovní boty.


Nosíte kabáty? Tápete, jaké k nim obouvat boty? Nebo byste chtěla poradit s nějakým konkrétním problémem? Budu se na vás těšit ve FB skupině! 🙂


Zdroj foto: Pinterest.com

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.