Vybírejte si vhodné boty k prošívané bundě a kabátu

17. 2. 2022

Oblékat se v zimě teple a zároveň slušivě může být oříšek. Často u nás jednoduše vyhraje komfort a praktičnost nad stylovostí. Když už ale v zimě saháte po teploučké prošívané bundě nebo prošívaném kabátu, je dobré je správně kombinovat s botami, potažmo celkovým stylingem. Podíváme se spolu tedy na to, jaké typy bot k bundám vybírat, a proč je lepší se některým vyhnout.

Pokud nejsou bundy a prošívané kabáty váš styl, možná uvítáte také rady, jak kombinovat s různými typy bot vlněné kabáty, nebo jak sladit zimní parku.

Podobně jako v případě parky, i u prošívaných bund a kabátů musíme brát v potaz, že ať už má daný kousek jakýkoliv střih, nikdy z něj nebude ryze elegantní oděv. Nepromokavá šusťákovina eleganci a formalitu snižuje. Proto byste se neměla snažit dát prošívaným kabátům klasicky elegantní styling. Sice je možné v módě různá pravidla ohýbat a porušovat, ale pouze v případě, že člověk dobře ví, co dělá. Bohužel většina lidí při pokusu o eleganci u prošívaných kabátů skončí na nelichotivé kombinaci s elegantními kozačkami a klasickou elegantní kabelkou. A taková kombinace působí velmi usedle, nemoderně a evokuje často dámu v letech. Případně působí jednoduše nevkusně a nesladěně.

Poslední ukázka by nositelná ještě byla, protože je zde elegance kozaček trošku zmírněna použitým materiálem – semišem. Ten nepůsobí tak formálně jako hladká kůže. Navíc kozačky nemají podpatek. Pomáhá také vykukující kostkovaná košile, takže celek působí uvolněnějším dojmem.

Jak tedy prošívané bundy a kabáty nosit správně? Jaké k nim vybírat boty?

Samozřejmě opět záleží na celkovém stylingu a také střihu bundy/kabátu. Některé působí volnočasověji, jiné jsou relativně elegantní. A stejně jako v případě parky si můžeme styling rozdělit do dvou kategorií. Na městský, uhlazenější a pak na sportovní a volnočasový. Ten první užijete při běžném dni a druhý třeba s dětmi venku nebo při nějaké procházce v přírodě.

Prošívaná bunda / prošívaný kabát v městském stylu

Prošívané bundy a kabáty sice mnohdy působí sportovnějším dojmem, přesto je možné nosit je také v uhlazenější formě. Pokud celkový dojem nebude příliš formální a elegantní, možností stylingu máte poměrně dost. Velmi záleží na střihu bundy, ale především na tom, jaké oblečen s ním budete kombinovat.

Boty by k prošívaným bundám a kabátům měly být buď velmi univerzální, nebo spíš ležérní až sportovní. Opět k nim uživíte zejména různé chelsea a hladké kotníkové boty nebo třeba polokozačky bez podpatku. Dobře budou vypadat i různé šněrovací boty.

Hnědé chelsea boty – univerzální boty
Hnědé šněrovací boty – ležérní boty
Černé kotníkové boty – relativně univerzální, spíše ležérní boty
Černé šněrovací boty – díky jemné podrážce univerzální až ležérní boty
Světle šedé šněrovací boty – ležérní boty
Černé polokozačky – univerzální až ležérní boty

Prošívaná bunda / prošívaný kabát ve sportovním stylu

Prošívané bundy a kabáty mohou mít i sportovní, vycházkový styling. Je to pak spíše kombinace na nějaké procházky, nebo takzvaně na lítačku. Přesto i tak může být slušivá a stylová.

V takovém případě uživíte všechny typy bot, které působí ležérně a sportovně. Šněrovací boty, workery, sněhule, chelsea a univerzální kotníkové boty bez podpatku, apod.

Koňakové šněrovací Timberland boty – sportovní boty
Černé kotníkové boty – ležérní až sportovní boty
Béžové chelsea boty – ležérní boty
Hnědé sněrovací boty – ležérní až sportovní boty
Hnědé sněhule – sportovní boty
Černé šněrovací kozačky – ležérní boty

Jak to máte s prošívanými bundami a kabáty vy? Vyhledáváte je pro jejich tepelný komfort? Jak je kombinujete? Máte jakékoliv další dotazy? Budu se na vás těšit při rozebírání tématu v naší diskuzní FB skupině.

Zdroj foto: Pinterest.com

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.