Proč jsem se dřív necítila ve svém oblečení dobře a co můžete udělat, abyste to změnila i vy

3. 3. 2022

Co nás všechny do jedné spojuje? Chceme se každý den cítit co nejlépe. Ale někdy děláme zásadní chyby, které tomu dobrému pocitu brání. A začínají ráno u naší skříně. Já vám dnes řeknu, jakou velkou chybu jsem dřív dělala já a jak mi její náprava pomohla začít se cítit skvěle. To proto, abyste se z mé chyby mohla poučit a na rozdíl ode mě to dělat hned správně. 🙂 Pokud ano, bude to mít pozitivní dopad na to, jak budete vypadat, ale hlavně na to, jak se budete cítit!

Chybujeme všichni. Chyby nás pravděpodobně budou provázet celý život ve všech jeho aspektech. Chybuju já, chybujete vy, chybuje vaše sousedka, i ta paní, co dnes stála na zastávce. Děje se to proto, abychom se ze svých přešlapů mohli poučit a jít dál. Ale jednu chybu jsem v životě zopakovala už víckrát a týká se i vzhledu.

Vzhledové kotrmelce

Různých menších chyb spjatých se vzhledem jsem se za ta léta dopustila požehnaně. Ať už šlo o nevhodný tvar obočí, experimenty s barvou vlasů, porozchodové spontánní změny vzhledu nebo třeba špatnou velikost spodního prádla. Byly to omyly spíš úsměvné a daly se celkem dobře a rychle napravit. Ze všech jsem si navíc uměla vzít ponaučení a příště to udělat lépe.

Ale tahle jedna zásadní a největší chyba, kterou jsem několikrát udělala, ta mě pořád trošku straší…

Jaká?

Zapomněla jsem být sama sebou

Občas jsem v minulosti měla tendenci pod vlivem různých pouček, doporučení a módních trendů nebo pod vlivem svého okolí potlačit svůj instinkt a to, kdo doopravdy jsem. Stávalo se mi to průběžně už od střední školy. Snažila jsem se zapadnout do různých subkultur, oblékat se podle představ svých partnerů, nebo podle toho, jaká jsem si myslela, že bych podle okolí měla být.

Jednoduše jsem se spoustu let hledala a místo, abych odpovědi hledala uvnitř sebe, rozhlížela jsem se okolo a hledala je u jiných. A tak jsem se málokdy cítila sama sebou a téměř nikdy dobře. Nedokázala jsem se vyznat v tom, co hledám. Na jednu stranu mě to táhlo k ženskému oblečení a na druhou jsem vždy chtěla tak trošku vybočovat a jít si svojí cestou. Ale nikdy jsem nedokázala vše spojit do smysluplného celku a jednoduše jsem se stylizovala do někoho jiného. Protože jsem svému stylu vůbec nerozuměla.

Teď naposledy mi moji osobitost navíc vzalo přílišné pitvání pravidel a módních trendů. Mám takovou a takovou postavu, proto můžu nosit jenom áčkové sukně. K těm mým ramenům se vůbec nehodí tenhle výstřih až ke krku. Tahle halenka je naprosto úžasná, ale má na mě už moc velký kontrast. Já bych tak moc chtěla černého koženého křiváka, ale když já tu černou nemůžu… Těch pravidel a pouček bylo nespočet. Ale řeknu vám jedno. Nikdy to nefungovalo. Ani nemohlo!

Abychom si ale rozuměli – pokud chceme vypadat dobře, nemůžeme pravidla úplně ignorovat. Naopak je dobré je znát a naučit se je používat. Ale pravidlům nikdy, a to si, prosím, i vytiskněte třeba nad postel…

… Pravidlům nikdy nesmíme sloužit!

Pravidla jsou tu od toho, aby ona sloužila nám! Ve chvíli, kdy se jimi necháme příliš svázat a soustředíme se pouze na ně, přijdeme o to nejdůležitější – o svoje JÁ. O to, co nás dělá autentickými, osobitými a jedinečnými. Neudělejte stejnou chybu také. Učte se, jak vypadat lépe, snažte se někam posouvat, ale nikdy nezapomeňte být samy sebou!

Jen tak si můžete vytvořit svůj osobní styl, ve kterém vám bude dobře, a který vám bude slušet, i když třeba poučky mluví proti vám. Ale pro vás bude vždy hlavní to, jak se cítíte. Cítíte se dobře v těch šatech, které by vám podle nějakých pravidel neměly slušet? Pak je všechno v pořádku a prostě v nich běžte a užijte si prima den. 🙂

Osobní styl nám dává vlastní identitu a jistotu

Dnes už vím, co přesně v módě hledám, ale hlavně proč to hledám. Rozumím své osobnosti, svým pocitům a díky tomu rozumím, jak mám svoje oblečení kombinovat, abych se v něm cítila dobře. Pochopila jsem, jakým způsobem funguje můj koktejl ženského a uměleckého archetypu, a jak ho mám převádět do praxe, abych byla spokojená.

Kamkoliv teď jdu, cítím jistotu, protože jsem sama sebou a je to na mě i vidět. Můj styl odráží moji osobnost. A mě je v něm především strašně moc dobře. 🙂

Proto se na svých konzultacích zaměřuju se zákaznicemi hlavně na osobní styl, a proto se tyto informace snažím předávat i vám. Vím, jak je to důležité a moc si přeju, abyste se mohla také cítit dobře a sama sebou.

Znáte svůj osobní styl? Víte, co se vám líbí a proč se vám to líbí? Těším se na vaše postřehy a názory v naší diskuzní FB skupině.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.