Objevte 5 tipů, díky kterým získá elegantní oblečení uvolněnost

19. 5. 2022

Nechcete v elegantním oblečení působit příliš usedle? Přijde vám, že je na vás formální oblečení příliš škrobené a chybí mu uvolněnost a osobitost? Objevte 5 jednoduchých tipů, které formálnost oblečení sníží! V tomto článku si o nich povíme a vy už si tak nikdy nebudete připadat příliš upjatá. 🙂

Blíží se nám období svateb, kam často nosíme formálnější oblečení, než na které jsme zvyklí. A to i v případě, že eleganci tolik neholdujeme. Někdo musí elegantní oblečení nosit také do práce kvůli dress codu a necítí se v něm pak dobře. Proto vám ráda poradím, jak přílišnou usedlost a formálnost snížit.

1. Výrazná barva

Výrazné barvy nejen dodávají zajímavost, ale také snižují míru formálnosti. S elegantním a formálním oblečením máme spojené spíš neutrální a střídmé barvy. Proto pokud sáhnete po nějaké výraznější barvě, získá vaše oblečení uvolněnější ráz.

2. Vzory

Podobně jako barvy, také vzory mohou odlehčit formální oblečení. Vyjma klasického, jemného proužku, máme většinu vzorů spojených spíše s volnočasovým oblečením.

3. Netypický materiál

Společenské oblečení si spojujeme s určitými druhy materiálů. Pokud však například oblékneme koženou pouzdrovou sukni místo klasické látkové, získá náš outfit úplně jiný ráz. Stejně tak můžeme sáhnout například po úpletových šatech nebo lněné sukni.

4. Textura materiálu

Materiál oblečení také může mít nějakou výraznější texturu. Pokud si místo hladkého svetříku oblékneme nějaký hrubě pletený či s dlouhým chlupem, nebo pokud mají naše šaty nějaký reliéfní vzor, formálnost ouftitu se tím sníží.

5. Aplikace, detaily, netypické střihy

Určité uvolněnosti mohou pomoci také různé aplikace a zajímavé detaily na oblečení – ozdobné knoflíčky, lemování, transparentní vsadky, volány, průstřihy, apod. Stejně tak fungují i netypické nebo zajímavé střihy.

Pokud se těchto tipů budete držet, vyhnete se přílišné usedlosti a škrobenosti. Navíc vám mohou dopomoci také k tomu, abyste do formálního oblečení dostala trošku své osobitosti. Je jen na vás, který z tipů si vyberete a jak ho pojmete. Pokud vás tohle téma zajímá a chcete si o něm říct víc, budu se na vás těšit v naší diskuzní FB skupině.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.