Chcete se v létě cítit příjemně a v horkém počasí se neuvařit? Mám pro vás 3 tipy, které vás před horkem zachrání.

9. 6. 2022

Možná se vám zdá, že je nemožné cítit se v horkých letních teplotách příjemně, ale se třemi jednoduchými tipy se váš názor změní. 🙂 Zatímco v prvním článku této minisérie jsme se zaměřili na stylingové tipy, díky kterým budete v létě vypadat skvěle, dnes si povíme o tom, co dělat, abyste se skvěle také cítila.

1. Vybírejte si přírodní materiály!

Když je horko, tak se potíme. Materiál našeho oblečení může mít vliv nejen na míru pocení, ale také jeho následky – zápach. V umělých materiálech (polyester, polyamid, silon, nylon…) se vždy budete potit víc a také jsou to materiály, ve kterých se mnohem víc daří různým bakteriím, které mají vliv na rozklad potu a následný zápach! Věřte, že si léto mnohem víc užijete v prodyšných materiálech přírodního původu – bavlna, len, bambus, případně hedvábí budou vašimi nejlepšími přáteli. Vybírat můžete také z materiálů, které mají přírodní původ, ale jsou zpracována synteticky – tencel/lyocel, modal, viskóza. Pokud se u lnu bojíte jeho mačkavosti, je to zbytečné. Dle etikety je určitá pomačkanost lněného oblečení akceptovatelná. Pokud vám to vadí, vyhýbejte se třeba lněným kalhotám nebo sukním, které jsou na mačkání náchylnější během sezení. Sáhněte třeba po lněné halence.

2. Noste oblečení, které větrá!

Nejen materiál má vliv na to, jak se v oblečení budete cítit. Nemalý podíl má také střih. Vše, co je upnuté na tělo, nedovolí, aby vám po těle příjemně proudil vzduch. Mnohem lepší volbou jsou tedy volnější střihy oblečení, rozevláté sukně a halenky, a jednoduše vše, co se na vás v letním vánku může trošku hýbat. 🙂

3. Dopřejte nohám pohodlí!

V létě nás nohy bolí ještě o něco víc než jindy. Kvůli horku nám často natékají a jsou celkově namáhanější, protože trávíme spoustu času venku. Proto při výběru bot dbejte na jejich pohodlnost ještě o něco víc než jindy. Přednost by měla dostat kůže, která se lépe přizpůsobuje tvaru vaší nohy. Vyhněte se také příliš tenkým podrážkám, přes které ucítíte sebemenší kamínek, a budou špatně tlumit také dopad nohy na všudypřítomný městský beton. Podpatků se vzdávat nemusíte, ale věnujte pozornost tomu, jak dobře mají boty „vycentrovaný“ podpatek, volte spíš nižší a širší, nebo rovnou sáhněte po botách na klínku.

Máte také nějaké své ozkoušené tipy a triky, jak se v létě cítit dobře a pohodlně? Nebo máte nějaké dotazy ke článku? Ráda vás uvidím v naší FB skupině.

Zdroj foto: Pinterest.com

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.