To nejlepší, co se vám stane, když budete v módě sama sebou

20. 10. 2022

Nechcete být otrokem pouček, chcete být především VY! Být sama sebou přináší mnoho benefitů ve všech oblastech života. A není tomu jinak ani v módě. Tady je 5 nejlepších věcí, které se vám budou dít, když budete sama sebou a vybudujete si svůj vlastní styl oblékání.

1. Budete vnímat a ukazovat svoji hodnotu

Pokud si neustále uvědomujeme, kdo jsme, a takové se nejen přijímáme, ale zároveň i prezentujeme, zvyšujeme tím svoji sebehodnotu. Když budete sama sebou a podpoříte to vizuálně i svým vzhledem, budete si neustále vědomá své hodnoty. A také ji náležitě dáte najevo svému okolí, které bude jasně cítit, že si za sebou stojíte.

2. Budete svým zevnějškem svému okolí ukazovat, kdo jste

A s tím souvisí i tento bod. Pokud máme vybudovaný svůj vlastní styl a náš zevnějšek odráží naši osobnost, svému okolí ukazujeme, kdo jsme. Naši nejbližší to samozřejmě vědí, ale pokud přijdeme do neznámého prostředí, na jednání, na schůzku, lidé nás neznají. A my máme pouze pár vteřin na to, abychom na ně udělali první dojem, který bude dál ovlivňovat to, jak k nám budou lidé přistupovat. Proto je tak důležité pečovat i o svůj zevnějšek.

3. Budete se cítit dobře

Jak máme vypadat krásně, když se necítíme ve svém oblečení dobře? Pokud ale oblékáme to, co opravdu chceme, co k nám patří a co s námi harmonizuje, budeme se vždy cítit skvěle. Protože to budeme jednoduše my.

4. Budete se nerušeně věnovat jiným věcem

A když se cítíme skvěle, nic nás neruší v našich činnostech. Určitě to všechny známe. Když si oblékneme něco, čím si nejsme úplně jisté, mnohdy nás to celý den vyrušuje. „Ona mi kouká na ty boty. Já věděla, že jsou divný!“ Nebo třeba: „Proč si mě tak prohlíží? Já věděla, že ta sukně vypadá jak od kolotočů.“ Poznáváte se v tom? A jak chcete s podobnými pocity pracovat, něco tvořit, užít si den s dětmi, popovídat si s kamarádkou. Jen když máme oblečení, ve kterém je nám fajn, můžete se naplno věnovat jiným věcem.

5. Budete na lidi působit opravdově

Velmi důležitým benefitem sladěného zevnějšku s naší osobností je to, že na lidi působíme opravdově a autenticky. Takže v nich vzbuzujeme důvěru. Nemateme je třeba tím, že vypadáme jako romantická a křehká žena, zatímco jsme odborníkem přes finanční právo. Pomůže vám to v osobním i profesním životě.

A to je samozřejmě jen zlomek všech přínosů. 🙂 Jak to máte vy? Máte svůj vlastní styl, který odráží a respektuje vás samotnou? Nebo nemáte a narážíte kvůli tomu na nějaké potíže? Budu se moc těšit na vaše příspěvky v diskuzi ve FB skupině.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.