3 spolehlivé tipy, jak být objektivní ke svému zevnějšku

20. 12. 2022

Jsem osobní stylistka a občas bych potřebovala, aby mi někdo poradil, jak se obléknout. Fakt. I když většinu času moc dobře vím, co na sebe, občas se stane, že zkouším něco nového a nejsem si prostě jistá, jestli to funguje. Nebo naopak občas upadnu do určitého stereotypu, protože oblékám především osvědčené kombinace, ale mám pocit, že by šlo z mého šatníku vyždímat víc.

Jak je to možné? Jednoduše. Nejsem sama k sobě objektivní. Stejně jako vy. A oni, i tamti. Prostě všichni lidé na světě. Člověk totiž sám k sobě ani objektivní být nemůže. Schválně, kolikrát už jste měli pocit, že dokážete lépe poradit ostatním než sobě? S oblečením, s vařením, výchovou dětí, se vztahem… Jednoduše je potřeba přijmout fakt, že k sobě nikdy stoprocentně objektivní nebudeme.

Ale jasně, že vím, co s tím! 🙂 A mám pro vás 3 zaručené tipy, jak si aspoň trošku té sebe-objektivnosti pořídit.

1. Foťte se

Zkuste si nějaký čas fotit svoje outfity. Stačí klidně jen selfie přes zrcadlo, ale pokud to chcete mít fakt pořádně, požádejte vždy někoho, aby vás vyfotil. Ze vzdálenosti 3 metrů a s objektivem ve výšce vašeho dekoltu. Budete tak mít i lepší představu o proporcích svého těla, které tak budou nejmíň zdeformované.

Pořízené fotky ale nehodnoťte hned. Dejte si od nich alespoň pár dní odstup. A klidně se k nim vracejte až za delší dobu. Po čase jsme totiž schopní se od pořízené fotky trošku odosobnit a podívat se na ni nezaujatě.

2. Dívejte se na své oblečení na ramínku

Než se obléknete, vyskládejte svoje oblečení třeba na postel nebo ho k sobě navěste na ramínko, či na krejčovskou pannu. A posuzujte, jestli je to hezká kombinace bez toho, abyste v tom byli oblečení. Ladí k sobě barvy? Hodí se to k sobě stylově? Kdybyste kolem podobně naaranžovaného outfitu prošli ve výloze, zaujal by vás? Hned získáte nezaujatější pohled. A klidně si oblečení takto zase vyfoťte a hodnoťte ho jiný den.

3. Nechcte si poradit od stylistky

Poslední spolehlivou možností je, nechat si jednoduše poradit od stylistky. Na rozdíl od rodinných příslušníků a kamarádek bude její pohled zcela objektivní. Často vám také může pomoci objevit ve vašem šatníku kombinace, které by vás třeba nenapadly. Při společném třídění šatníku si můžete ledacos ujasnit, a také si připravit outfity, které pro vás budou sázkou na jistotu vždy, když nebudete vědět, co na sebe.

A co vy? Dokážete se na svoje oblečení podívat nezaujatě? Fotíte se někdy? Budu se moc těšit na naši společnou diskuzi ve FB skupině.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.