Nechápeš, proč ti barvy v šatníku nefungují?

21. 3. 2023

Vykašli se na barvy! To by byla asi moje rada, kdyby ses mě zeptala, jak si bez pomoci udělat co nejjednodušší šatník. S barvami jsou totiž potíže. Potřebuju vědět, jaké barvy se k sobě hodí, které odstíny barev mohu kombinovat, a které už ne, jaké barvy mi třeba i sluší, jaké si můžu obléknout na obchodní schůzku, a které barvy na výroční rande s manželem.

Když k tomu připočtu, že do toho řeším, v čem mám velký zadek a v čem ne, v čem mi bude dobře, jaké materiály si vybrat do horkého počasí, jak si učesat vlasy, nalíčit se… no, uf, všechny to známe, že? Ale já ti stejně neřeknu, ať na barvy kašleš. Protože vím, že jdou celkem snadno zkrotit! Jen musíš vědět, jak na to.

 

Jak se Lenka přestala trápit s barvami

Když ke mně Lenka přišla na konzultaci, trápilo ji především to, že se jí velmi špatně kombinuje oblečení. Každé ráno zažívala před svojí skříní velký stres z toho, co si má obléknout. Měla naučené tři osvědčené kombinace, ale pokud zrovna měla tyto kousky dné na vyprání, nastával pro ni velký problém. Sice toho měla v šatníku hodně, ale měla pocit, že jí nic k ničemu neladí.

Jak asi vidíš sama, její šatník byl tak trošku barevný chaos, i když stylově Lenka přibližně věděla, kam se chce ubírat.

Došly jsme postupně k tomu, že jí v šatníku chybí neutrální barvy. Kdysi si totiž v módním časopise přečetla, že mezi neutrální odstíny patří i vínová a navy modrá, a že blondýnky nesmí nosit černou barvu, a od té doby si jako neutrální kousky kupovala ty, které byly vínové nebo modré. Ovšem když k nim potom chtěla sladit ostatní barevné oblečení, nešlo jí to k sobě dohromady a měla pocit, že to vypadá divně. A také vypadalo. Protože vínová ani námořnická modrá nejsou neutrální odstíny, které by se hodily ke všemu. To sice sama dobře cítila, ale vůbec netušila, jak s nimi tedy pracovat.

Ukázala jsem jí, jaké jsou charakteristiky barev a čím se řídit, aby k sobě barvy ladily. Doplnily jsme do jejího šatníku skutečné neutrální odstíny a Lence se najednou rozšířily mnohonásobně možnosti kombinací, až měla pocit, že by jí stačila jen půlka oblečení, které má. 🙂

 

Lenka je jen jednou z mnoha!

Je to tak, že Lenka je pouze jednou z mnoha zákaznic, které v šatníku barvy pořádně potrápily. Ačkoliv se svými zákaznicemi řeším i mnoho jiných peripetií, ty barevné jsou jedny z nejobvyklejších. Brzy mi tak došlo, že barvy jsou tématem, které řeší téměř každá žena!

Proto jsem přemýšlela, jak co největšímu počtu žen pomoci. A třeba i těm, které nemají šanci dostat se ke mně na konzultaci. A tak jsem se rozhodla, že vytvořím speciální online kurz, kde shrnu všechny podstatné informace o barvách, které je potřeba vědět, aby barvy nebyly nepřítelem našich šatníků. 🙂

 

Nauč se správně nosit barvy

Online mini-kurz Nauč se správně nosit barvy je pro tebe řešením, pokud:

  • Chybí tvému šatníku život.
  • Cítíš, že nutně potřebuješ oblékat barvy.
  • Chodíš oblékaná hlavně v černé a šedé, protože k sobě ostatní barvy neumíš ladit.
  • Nechápeš, co by sis měla představit pod pojmy jako tlumená barva, neutrální barva, aktivní barva…
  • Víš o barvách jen to, co ti řekla máma. Tedy, že červená a zelená = kombinace pro blázna a zelenou nikdy nemůžeme nosit s modrou.
  • Máš pocit, že nikdy nemůžeš pochopit, jaké barvy se k sobě hodí a jaké ne. Že pro ně nemáš vrozený cit.
  • Bojíš se, že si oblékneš barvu, která ti nebude slušet.

Přečtu si o mini-kurzu víc

Myslíš, že barvy do šatníku dokážeš zařadit i tak? A můžeš si na tyto otázky odpovědět ANO? 🙂

  • Máš v šatníku dostatek oblečení, se kterým bys mohla barvy kombinovat?
  • Víš, jaké charakteristiky barvy mají a proč je dobré je při kombinování barev zohledňovat?
  • Tušíš, jaké barvy ti sluší?
  • Umíš barvy mezi sebou kombinovat tak, aby byl výsledek sladěný?
  • Znáš psychologický význam jednotlivých barev?

Jestli ne, věř, že ti můj online mini-kurz určitě pomůže. 🙂

Spojila jsem navíc při jeho tvorbě síly s úspěšnou grafičkou a byznys koučkou Kamilou Šestákovou, která díky své víc jak dvacetileté praxi zná do hloubky problematiku psychologie barev, respektive to, jak na nás jednotlivé barvy působí.

Věřím, že ti přinese odpovědi na tvoje nejpalčivější otázky a tvůj šatník se prozáří barvami a zároveň se ti tvé oblečení bude dobře kombinovat, abys už nikdy nemusela ráno zoufale postávat před svojí skříní.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Ráno otevřeš skříň, sáhneš pro několik kousků oblečení, oblékneš je, podíváš se do zrcadla a zjistíš, že vypadáš skvěle. Vše ti zabere minimum času a celý den se budeš cítit prostě úžasně. Kamkoliv půjdeš, budeš vědět, že ti to sluší, jsi hezky oblečená a můžeš se...

pokračovat ve čtení
S Hankou na kafi

S Hankou na kafi

Každý týden vysílán živě na Facebooku v rámci mini pořadu S Hankou na kafi! V rámci toho krátkého živého vysílání odpovídám na dotazy, které mi chodí, nebo řeším aktuální módní témata. Pokud pro tebe není možné se vysílání účastnit živě, můžeš se vždy kouknout...

pokračovat ve čtení
Nebuď přízrakem vlastního mládí!

Nebuď přízrakem vlastního mládí!

Oblékáš se posledních 20 let více méně stejně? Potom je tenhle článek možná právě pro tebe! Námětem k tomuhle článku se mi kdysi stala paní, kterou jsem náhodně zahlédla, když jsem projížděla na kole jednou vesnicí. Donutilo mě přemýšlet, proč některé upravené ženy,...

pokračovat ve čtení

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.