Nejsi v tom sama – proč by tě nemělo trápit, že si nevíš s oblékáním rady

4. 4. 2023

Jak jde o vzhled, jsme občas ztracené všechny do jedné! Opravdu. Někdo víc, někdo míň, ale vzhled je citlivá záležitost pro všechny ženy. Za uplynulé tři roky jsem potkala nespočet skvělých žen. A všechny do jedné řešily, že nevypadají tak, jak by si přály. Nefungoval jim jejich šatník, cítily se před svojí skříní často frustrovaně a jednoho dne došly k závěru, že už se nechtějí trápit a raději to přehodí na někoho jiného. Tedy na mě. 🙂 Protože já se vašimi potížemi s oblečením zabývám naopak moc ráda!

Řešíme to všechny!

Jak už jsem řekla, pokud tě tvůj šatník štve a máš pocit, že si pořád nějak nevíš rady, věř, že v tom nejsi sama. Podobně ztracené ženy se na mě obracejí a řešíme spolu jejich styl oblékání a vhodné střihy oblečení. Překvapením pro mě ale bylo zjištění, že hlavním cílem pro ženy často není krása jako taková. Samozřejmě všechny chceme, aby nám to slušelo. Ale ještě o fous důležitější pro moje klientky je, aby to pro ně bylo jednoduché a aby se cítily dobře a samy sebou. Protože do teď s módou vlastně bojovaly, tápaly, nevěděly si často rady, načtené informace jim v praxi nefungovaly… A jakékoliv nákupy nebo i ranní oblékání pro ně znamenalo téměř utrpení. Všechny do jedné si přály, aby měly šatník, který pro ně bude jednoduchý. Ráno otevřou skříň, obléknou se a jdou… A budou samy sebou!

Jsme mámy, pracujeme, staráme se o domácnost, máme své koníčky, povinnosti… Copak si některá z nás chce dělat z nakupování a módy koníček? Ne, my se prostě jen chceme slušivě obléknout a dál žít svůj život.

Proto se zaměřuju hlavně na to, aby se mé klientky dokázaly po konzultaci snadno obléknout, a aby byly schopné si v obchodech reálně něco koupit! Snažím se, aby výsledkem mojí práce bylo to, že se žena bude cítit sama sebou, bude jí to slušet, ale zároveň jí to nebude stát všechen volný čas.

Dvě otázky, různé odpovědi

Abych ještě lépe pochopila, co ženy potřebují, položila jsem třem svým zákaznicím dvě otázky a nechala je na ně odpovědět.

Jaké byly před konzultací Styl oblékání a tvar postavy tvoje největší potíže nebo trápení v oblasti módy a oblékání?

Kamila: Největší problém pro mě byl koupit skoro cokoli! Mám velmi nekonfekční postavu a vůbec jsem nechápala, jak je možné, že na mně téměř všechno oblečení z běžných řetězců vypadá hrozně. Prostě jsem si neuměla koupit kromě džínů a triček skoro nic. A když už jsem si koupila něco jiného než trička a džíny, tak to byly vyhozené peníze. Cítila jsem se v tom tak hrozně, že jsem to vůbec nenosila. Prostě mi přišlo reálnější, že jednou poletím na Mars, než že budu mít funkční a pěkný šatník.

Katka: Vůbec jsem netušila, jaké střihy jsou pro mě vhodné a nedokázala jsem kombinovat oblečení a barvy. Ve skříni jsem měla kousky, o kterých mi prodavačky nebo kamarádky tvrdily, jak mi sluší, ale já se v nich necítila dobře.

Kristýna: Vybrat si to správné oblečení. Nikdy jsem neřešila typ postavy, kupovala jsem to, co se mi líbilo. A ne vždy to bylo dobře. Kolikrát jsem se trápila i s kombinacemi, aby celek vypadal hezky, šik a ne nudně a usedle.

Jak bys popsala svůj vztah k oblečení a budování šatníku poté, co sis mou konzultací prošla?

Kamila: Radost a úleva! Konečně jsem přestala tápat a opravdu věřím, že se mi podaří vybudovat si pěkný a funkční šatník. Takový, po kterém jsem vždycky toužila.

Katka: Nákupy tedy pořád nemám ráda, ale v obchodech už jdu po určitých střizích a tak tam netrávím tolik času. Navíc kupuji jen to, co odpovídá mému stylu a typu postavy, takže už se mi nestává, že bych si něco koupila a pak mi to jen leželo ve skříni, protože se v tom necítím dobře.

Kristýna: Vybírání outfitu si užívám. I když musím večer dopředu, abych ráno stíhala. Co se týče budování šatníku, více si dávám pozor na to, jaké věci kupuji a jestli je mám s čím nakombinovat.

Nevědět si rady není ostuda!

Občas ženy mají tendenci se za svoje potíže s oblékáním téměř omlouvat. Jako by to bylo něco odsouzeníhodného. A přitom je to zcela normální věc. Každý máme talent na něco jiného. Já zase často s obdivem vzhlížím k práci svým zákaznic.

Pokud i ty cítíš stud nebo ostych, věř, že ho můžeš s klidem hodit za hlavu. 🙂

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.