Chceš se vyhnout podpatkům a přesto mít v sukni nekonečně dlouhé nohy? Mám pro tebe 4 tipy, se kterými to bude hračka!

6. 6. 2023

K sukni jedině boty na vysokém podpatku! Ne, to už dávno neplatí. 🙂 Naopak můžeš během teplých jarních dní docílit kombinací sukně a lodiček nechtěné usedlosti. A co si budeme povídat, v teplém počasí a perném dni jsou podpatky to poslední, o co stojíme.

Mám pro tebe dobrou zprávu! I bez podpatků můžeš mít krásné, dlouhé nohy. Ukážu ti hned 4 tipy, jak toho docílíš a jak si nezkrátíš špatným výběrem bot nohy.

 

1. Odhalené nárty

Pokud si chceš opticky prodloužit nohy, odhal svoje nárty. Ať už v balerínkách, slip-on botách, mokasínách nebo sandálkách. Tím, že odhalíš kus chodidla, protáhneš svoje nohy o pár centimetrů.

Nejhorším typem bot k sukni jsou všechny typy polobotek a boty, které končí přibližně v úrovni kotníku. Opticky velmi zkracují nohy a působí humpolácky. Jedinou výjimkou jsou tenicky a různé pláťáky, které působí subtilněji a obykle jsou i víc vykrojené. Ale například oxfordky nech raději ke kalhotům.

Na koláži je patrné, že boty s odhaleným nártem mají úplně jiný efekt než polobotky, které nohy opticky velmi zkrátí.

Kožené baleríny Rylko
Sandály About You
Černé mokasíny Kazar

 

2. Boty do špičky

Špičaté boty prodlužují na rozdíl od kulaté nebo hranaté špičky nohu. Pokud chceš zvolit k sukni třeba baleríny, vyber si ty, které jsou alespoň trošku do špičky a ty kulaté nech raději doma.

Baleríny Geox
Baleríny Eva Minge
Baleríny Högl

 

3. Vyšší podrážka

Dobré je také to, když se člověk pomyslně „odlepí“ od země. Boty s příliš tenkou podrážkou nejen, že nejsou vůbec pohodlné, protože v nich ucítíš každý kamínek, ale navíc opticky zkracují nohy. Naopak boty, které mají alespoň centimetr vysokou podrážku, případně boty na platformě, tě odlepí od země a tvoje nohy tak budou působit delším dojmem.

Sandály Tamaris
Pantofle Birkenstock
Tenisky Converse

 

4. Pozor na pásek kolem kotníku

Pokud si nechceš opticky zkrátit nohy, dávej si pozor na sandálky a další typy bot, které mají pásek kolem kotníku. Pokud potřebuješ boty s páskem, aby ti lépe držely, vybírej raději ty, které mají pásek přes nárt. Nohu dokonce fixují mnohem lépe než ty, které mají pásek přes kotník.

Jak vidíš, pokud chceš mít v sukni dlouhé nohy, vůbec není nutné trápit se na podpatcích. Můžeš volit pohodlí a zároveň zůstat šik. Stačí jen vědět, jak na to. 🙂
Nosíš podptatky i v běžném dni, nebo si je necháváš pouze na speciální příležitosti? Hodily se ti tyto tipy? Máš nějaké vlastní? Budu se moc těšit na tvé komentáře v naší diskuzní FB skupině. Nebo mi jen napiš na hanka@stylunaproti.cz. 🙂

Zdroj foto: Pinterest.com

 

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

S Hankou na kafi

S Hankou na kafi

Každý týden vysílán živě na Facebooku v rámci mini pořadu S Hankou na kafi! V rámci toho krátkého živého vysílání odpovídám na dotazy, které mi chodí, nebo řeším aktuální módní témata. Pokud pro tebe není možné se vysílání účastnit živě, můžeš se vždy kouknout...

pokračovat ve čtení
Nebuď přízrakem vlastního mládí!

Nebuď přízrakem vlastního mládí!

Oblékáš se posledních 20 let více méně stejně? Potom je tenhle článek možná právě pro tebe! Námětem k tomuhle článku se mi kdysi stala paní, kterou jsem náhodně zahlédla, když jsem projížděla na kole jednou vesnicí. Donutilo mě přemýšlet, proč některé upravené ženy,...

pokračovat ve čtení

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.