Chcete mít šmrnc a být osobitá? Najděte svůj charakteristický módní prvek

7. 4. 2022

Ať už volíte v módě jakoukoliv cestu, nebo vás ovlivňuje jakýkoliv stylový archetyp, je dobré najít si svoje vlastní poznávací znamení. Nějaký výrazný prvek, něco, co je vaše, je to pro vás charakteristické, a také to ozvláštní váš outfit.

Pro někoho to mohou být výrazné brýle, pro někoho zvířecí motivy, pro jiného třeba netradiční kombinace materiálů. A klidně jich může být víc!

Proč najít svůj charakteristický prvek?

Ptáte se, k čemu je to dobré? Mám pro vás hned několik důvodů.

1) Vaše outfity budou zajímavější

Pokud některé ze svých poznávacích znamení zakomponujete pokaždé do svého outfitu, bude hned něčím zajímavý.

2) Získáte osobitost

Protože chceme být sami sebou a světu ukázat, že jsme na světě jen ty jedny jediné originály, měli bychom se snažit, aby i naše oblečení bylo osobité a odráželo v sobě naši osobnost. Když budete používat prvky, které jsou pro vás charakteristické, lidé si je podvědomě zapamatují a budou je mít s vámi spojené. Zkuste se zamyslet – máte nějakou osobitou kamarádku nebo někoho známého? Nestává se vám, že když pak v obchodě vidíte nějakou specifickou věc, vzpomenete si na danou osobu?

Já třeba u zelených korálků vždy vidím svoji blízkou kamarádku. Kombinace žluté a královsky modré mi zase připomene jinou.

Nebylo by hezké mít něco takového taky?

3) Donutí vás to o sobě přemýšlet

V jednom z článků jsme psala o tom, jak moc je důležité poznat samu sebe a o věcech víc přemýšlet. Klást sama sobě otázky a hledáním odpovědí lépe chápat, proč si vybíráte určité věci a jiné ne. Takže proč článek nepřevést do praxe a nezamyslet se sama nad sebou v menším cviční. 🙂

3 úkoly pro vás

  • Najděte alespoň jedno, ale ideálně dvě až tři, svoje poznávací znamení.
  • Zapište si je na papír.
  • Během následujícího týdne se je pokoušejte neustále začlenit do svých outfitů.

Jak to může vypadat v praxi?

Začlenění vlastních poznávacích znamení v praxi vám ukážu na sobě.

Definovala jsem si dva svoje často používané charakteristické znaky. Samozřejmě je nezapojuju vždy. Ale pokud mám pocit, že by byl outfit jinak „nudný“ a fádní, vždy alespoň jednu z nich přidám.

Červená barva

Je to moje nejoblíbenější barva a zároveň se skvěle hodí na barevné akcenty, které dodají „šťávu“. Případně ji nosím celoplošně, protože červené barvy není podle mě nikdy dost! 🙂

Výrazný náhrdelník

Protože obvykle nosím jednobarevné oblečení a mm raději jednodušší, univerzální a dobře kombinovatelné kousky oblečení, oblíbila jsem si výrazné náhrdelníky, které dodají outfitu šmrnc a takové to „něco navíc“.

Přeju vám, ať se vám váš vlastní charakteristický znak hledá snadno a najdete v jeho vědomém zapojování radost. Určitě nám o něm přijďte říct do naší diskuzní FB skupiny!

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.