Přijde ti tvoje oblečení nudné? Zkus tyhle 4 tipy.

13. 6. 2023

Snažíš se hezky oblékat, ale stále to není ono? Máš pořád pocit, že prostě nevíš, jak na to? Obdivuješ různé blogerky, které na sebe nakombinují různé kousky, doplňky, šály, šátky a vypadají úžasně, ale když to zkusíš ty, nějak to nefunguje? Řešení může být snadné. 🙂

Spousta zajímavých outfitů, které člověk obdivuje třeba na Pinterestu, má společné to, že jsou výsledkem nápaditého vrstvení a kombinování. Ale právě to vyžaduje určitý cit pro módu. A pokud ho někdo nemá, učí se to jen velmi těžko (ale naučit se to stejně může). A jaká je tedy moje rada? Nezaměřuj se na zajímavé kombinace, ale na zajímavé kousky oblečení! Basic kousky mají sice ve skříni své místo, ale je dobré si občas dopřát designově zajímavý a nápaditý kousek, který na sebe bude přitahovat pozornost a dodá tvému vzhledu jiskru. Střihově zajímavá halenka nebo originální boty pak mohou oživit třeba „obyčejné“ kalhoty.

Takže pojďme si ukázat 4 tipy na šik a zajímavé kousky, které mohou ozvláštnit tvůj šatník a dodat ti šmrnc.

 

Zajímavé střihy

První možností jsou samozřejmě originální střihy a oblečení, které je něčím netypické. Právě na zajímavém střihu většinou stojí minimalistický styl oblékání, který razí pravidlo – jednoduše, ale zajímavě.

Pokud si pořídíš například netradičně řešený kabát, nemusíš ho už v podstatě dotahovat nějakými doplňky. Stane se nosným prvkem tvého outfitu a budeš v něm vypadat dostatečně zajímavě.

 

Zajímavé vzory

Další možností je vybírat si kousky oblečení, které budou zajímavé svým vzorem, potiskem nebo třeba výšivkou. Nápaditý námět na halence, sukni nebo šatech dokáže proměnit jinak poměrně nudný outfit v neokoukaný.

Výhodou výrazně vzorovaného oblečení je to, že ti bude stačit doplnit ho jednoduchými basic kousky a přesto bude působit zajímavě.

 

Zajímavé materiály

Velký efekt mohou mít i netradiční materiály. I jednobarevné a střihově jednoduché oblečení potom získá osobitý šmrnc. Neboj se obléknout do koženkové sukně nebo sametové halenky. Skvělý stylingový tip je také kombinace různých struktur a materilů. Kontrasty totiž vytváří zajímavý dojem – kombinuj lesk a mat, hrubou pleteninu s lehkým, vzdušným materiálem, apod.

 

Zajímavé prvky

Pro méně odvážné je možnost oživit svoje oblečení třeba jen nějakým zajímavým prvkem nebo doplňkem. Variant je opravdu hodně a záleží jen na tobě, kam popustíš uzdu své fantazie.

Pro začátek můžeš zkusit nějaký kousek oblečení, na kterém se nachází zajímavá aplikace. Třeba kabát s kožešinkou nebo výraznými přezkami. Jednoduché oblečení krásné oživí také zajímavá kabelka, boty nebo šperk.

Pokud tě tento způsob oblékání zaujal, měj na paměti, že pokud nemáš pro módu a kombinování oblečení příliš cit, je lepší výrazné kousky oblečení doplnit jen něčím jednoduchým, aby celek nepůsobil přeplácaně, nebo abys nezkombinovala něco, co se k sobě nebude stylově nebo barevně hodit.

Nenuť se do něčeho, co ti je cizí, ale ani se neboj vykročit trošku ze svého stínu.

Dokážeš si  nějaký podobný kousek ve svém šatníku přestavit? Poděl se s námi o svoje názory v naší FB skupině. Nebo mi prostě napiš na hanka@stylunaproti.cz. Ráda se od tebe a o tobě dozvím víc. 🙂

 

Zdroj foto: Pinterest.com

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Ráno otevřeš skříň, sáhneš pro několik kousků oblečení, oblékneš je, podíváš se do zrcadla a zjistíš, že vypadáš skvěle. Vše ti zabere minimum času a celý den se budeš cítit prostě úžasně. Kamkoliv půjdeš, budeš vědět, že ti to sluší, jsi hezky oblečená a můžeš se...

pokračovat ve čtení
S Hankou na kafi

S Hankou na kafi

Každý týden vysílán živě na Facebooku v rámci mini pořadu S Hankou na kafi! V rámci toho krátkého živého vysílání odpovídám na dotazy, které mi chodí, nebo řeším aktuální módní témata. Pokud pro tebe není možné se vysílání účastnit živě, můžeš se vždy kouknout...

pokračovat ve čtení

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.