Naučte se nosit sako v ležérním stylu

22. 10. 2020

Líbí se vám saka, ale nevíte, jak je zapojit do běžných neelegantních outfitů? Seznamte se s pár jednoduchými tipy, které vás naučí nosit sako v ležérním stylu. Ukážeme si, jak takové sako vybírat a jak ho kombinovat s ostatním oblečením tak, aby byl výsledek uvolněný a šik.

Na typu saka záleží!

V prvé řadě je potřeba si uvědomit, že mezi jednotlivými typy sak jsou rozdíly. Klasické kostýmkové sako nebude ve většině případů dobře fungovat s džínama nebo tričkem, protože se jedná primárně o elegantní a formální kus oděvu.

Podobné sako je určené zejména k tomu, aby se nosilo formálně. Tedy do práce ke kostýmku nebo formálním kalhotám, přes pouzdrové nebo společenské šaty apod.

Pokud si k němu obléknete džíny nebo tenisky, nebude to pravděpodobně vypadat dobře.

Klasické sako X ležérní sako

Chcete-li nosit sako v ležérním stylu, měla byste si vybrat sako neformální. Takové sako má buď nějaký zajímavý střih, případně sportovní střih blejzru, zajímavý nebo netypický materiál, případně vzor. Aktuálním trendem jsou tzv. „boyfriend saka“, která jsou oversized, nebo saka v prodloužené délce.

Kárované sako Esprit

Olivové sako Heine

Černé sako River Island s nařasenými rukávy

Modré sako Pimkie

Cihlové sako YAS

Béžové sako Vila

Camel sako Only

Pruhované sako New Look

Ležérní kombinace saka

Uvolněnější sako je možné kombinovat s nejrůznějšími styly a druhy oblečení. Můžete ho přehodit přes rozevláté šaty, doplnit jím trošku grungeový outfit, sáhnout po teniskách, roztrhaných džínách i tričku s potiskem. Sako může působit sportovně i žensky, záleží jen na vás, jak nakombinujete zbytek oblečení. Možnosti jsou neomezené a vůbec se toho nebojte. 🙂

Pokud chcete vypadat opravdu šik, zapamatujte si jednoduché pravidlo, které vám může pomoci. Vždy kombinujte upnuté a volnější věci. Pokud máte vypasované sako a upnuté tričko na tělo, zvolte například boyfriend džíny nebo palazzo kalhoty. Jestliže jste si vybrala dlouhé oversized sako, kombinujte ho raději se slimkami nebo úzkou sukní. Samozřejmě vždy s ohledem na váš tvar postavy.

Pro víc inspirace můžete kouknout do alba v naší FB skupině. V té také můžete o tématu saka v ležérním stylu s ostatními diskutovat nebo se ptát na vše, co vás zajímá. Budu se těšit na vaše postřehy a názory!

Zdroj foto: Pinterest.com, aboutyou.cz

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Ráno otevřeš skříň, sáhneš pro několik kousků oblečení, oblékneš je, podíváš se do zrcadla a zjistíš, že vypadáš skvěle. Vše ti zabere minimum času a celý den se budeš cítit prostě úžasně. Kamkoliv půjdeš, budeš vědět, že ti to sluší, jsi hezky oblečená a můžeš se...

pokračovat ve čtení
S Hankou na kafi

S Hankou na kafi

Každý týden vysílán živě na Facebooku v rámci mini pořadu S Hankou na kafi! V rámci toho krátkého živého vysílání odpovídám na dotazy, které mi chodí, nebo řeším aktuální módní témata. Pokud pro tebe není možné se vysílání účastnit živě, můžeš se vždy kouknout...

pokračovat ve čtení
Nebuď přízrakem vlastního mládí!

Nebuď přízrakem vlastního mládí!

Oblékáš se posledních 20 let více méně stejně? Potom je tenhle článek možná právě pro tebe! Námětem k tomuhle článku se mi kdysi stala paní, kterou jsem náhodně zahlédla, když jsem projížděla na kole jednou vesnicí. Donutilo mě přemýšlet, proč některé upravené ženy,...

pokračovat ve čtení

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.