Chceš vypadat mladší? Drž se těchto tipů!

10. 10. 2023

Já osoně mladší vypadat nechci. Když je mi 38, proč bych nevypadala na 38? Nepotřebuju se tvářit, že je mi 20 (a jen částečně proto, že ani nevím, jak bych to dokázala… 🙂 ). Ale snažím se vypadat mladistvě. Vyzařovat energii, vitalitu a být šik. A především si potom roky nepřidávat. Proto jsem i pro tebe dala dohromady několik vlastních tipů na to, jak působit mladistvě i ve zralejším věku.

 

1. Ze šatníku mladší sestry

Každá žena by měla umět stárnout s noblesou a grácií. Křečovité popírání času nemá obvykle dobré výsledky. Přesto neuškodí, když tvůj šatník bude obsahovat nějaký ten módní trend a inspiruješ se u mladších ročníků. Také se vyplatí, pokud tvůj styl oblékání bude trošku ležérní, jestliže to příležitost dovolí.

 

Když se podíváme na fotky nestárnoucí Helen Mirren, můžeme si všimnout, že její mladistvý vzhled je mnohdy dílem dobře zvoleného oblečení. Na první fotce Helen opravdu vypadá jako žena důchodového věku. Na dalších dvou je však žena, která je i přes pokročilejší věk velmi šik.

 

Podobné je to v případě Cate Blanchett. Vypadá velmi dobře i na první fotce, ale přeci jen je to stylizace do dámy středního věku, která je sice elegantní, ale mezi svými vrstevnicemi nebude výrazně vyčnívat. Oproti tomu další fotografie ukazují ženu, která vypadá minimálně o dekádu mladší. V prvním případě v uvolněném sportovnějším outfitu, a ve druhém případě v elegantím kabátě a kozačkách, avšak s ohledem na současné trendy.

 

2. Opatrně s make-upem

Jak roky plynou, v naší tváři postupně ubývá sytosti a kontrastu. Proto nám rozhodně neuškodí, pokud svoje rysy zvýrazníme decentním líčením. Ovšem neměli bychom to s ním v žádném případě přehánět. Na chvíli se zastavme u toho, co je typické pro mladou tvář. Vedle minima vrásek je to především svěží pleť, která vyzařuje jemný lesk a přirozeně narůžovělé tváře a rty.

V prvé řadě bys měla svoji pleť řádně hydratovat. Na to nikdy nezapomínej, protože hydratovaná pleť vypadá vždy mladší. Pokud chceš vypadat mladistvě i s pomocí make-upu, měla by ses snažit přiblížit tomu, jak mladá děvčata přirozeně vypadají. Rozhodně by ses tedy měla vyhnout přehnanému líčení, které sice na první pohled může skrýt určité nedostatky, ale bohužel jiné zase zvýrazní.

V případě Pamely Andreson na prvním obrázku je těch chyb opravdu mnoho. Začínaje příliš tmavým odstínem pokožky, přes kýčovité líčení a konče velmi zastaralou úpravou vlasů. Pamela s největší pravděpodobností podstoupila v minulých letech lifting obličeje, ovšem za jejím výrazným omlazením rozhodně stojí i změna image, která obnáší decentní make-up a méně provokativní oblečení.

Tvým největším nepřítelem se však může stát pudr. Sice dobře fixuje make-up a zamezuje nežádoucímu lesknutí obličeje například na fotografiích, ale dokáže na tvém obličeji napáchat velké škody. Jak jsme zmínili výše, pro mladou pleť je přirozený lesk charakteristický. Pudrem však veškerý lesk pohltíš a navíc jím zdůrazníš vrásky a jemné linky obličeje. Proto si myslím, že je lepší pudr úplně zahodit. Pokud vás trápí mastná pleť, můžeš použít maličko transparentního pudru na nejkritičtější místa. Nikdy ho však nepoužívej přes celý obličej.

Až se tedy příště budeš líčit, zkus to tentokrát přirozeně. Zapomeň na nepřirozené barvy očních stínů (modrou, zelenou, fialovou apod.). Mnohem větší službu ti udělají neutrálně růžové nebo světle hnědé odstíny. Potom už stačí jen zvýraznit obočí, troška řasenky a rtěnka v přirozeném odstínu nebo jen obyčejný balzám na rty.

 

3. Účes mladé ženy

Jestliže chceme vypadat mladistvě, měl by být mladý také náš účes. Zapomeň na všechny ostré linie, pravidelné tvary a strohé krátké sestřihy (s výjimkou roztomilého pixie střihu). Oprostit by ses měla od nepřirozených barev jako je černá, červená, bordó apod. Také pokud nosíš stejný sestřih už 20 let, asi to nebude úplně dobré.

Jestli tě má účes omlazovat, měla by ses opět inspirovat mladými děvčaty, jejichž vlasy ještě nebyly zatížené barvením. Jsou to vlasy, které mají přirozenou (maximálně sluncem políbenou) barvu, jsou vzdušené a ležérně neposedné.

Zároveň bys měla brát ohled na sestřihy, které působí aktuálně. Třeba různé druhy delších mikád, ale bránit se nemusíš žádné délce, pokud si střih udrží přirozenost.

 

 

4. Štíhlé mládí

Uvědomuju si, že právě bruslím na velmi tenkém ledě. Rozhodně nechci říct, že žena, která má nějaká ta kila navíc, nemůže být krásná. Ovšem ať už se nám to líbí nebo ne, štíhlé a drobné ženy působí mladším dojmem.

Nejde o to, aby měl člověk postavu modelky, ale udržovat si relativní štíhlost není od věci – v otázce vzhledu i v otázce zdraví. Nemusíš za každou cenu hlídat váhu a mít deprese z pár kil navíc. Ovšem nosíš-li velikost 50, musíš počítat s tím, že budeš na své okolí působit starším dojmem.

 

 

5. Chůze mladé srny

Tento bod trošku souvisí s tím předchozím. Co je charakteristické pro mladé tělo? Je to jeho pružnost, svižnost pohybů a energie, kterou oplývá. Chceme-li působit mladistvě, měla by být mladá také naše chůze a vaše pohyby. Pokud se šnečím tempem táhneme shrbené městem, těžko nás bude okolí vnímat jako mladou ženu. Dej svými pohyby najevo, že jsi plná síly a energie. Vykračujte si s lehkostí, vzpřímená a spíše svižnějším tempem.

 

A jaký je tvůj recept mládí? Používáš nějaké triky k omlazení? Těším se na tvoje reakce v komentářích v naší FB skupině. 🙂

Zdroj foto: Pinterest.com

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.