Chceš vypadat a cítit se skvěle? Poznej nejprve samu sebe!

7. 11. 2023

Krásný outfit nám nezaručí, že se budeme cítit a vypadat skvěle.  Bylo by tak jednoduché, kdybychom si prostě vyhlédly v časopise nebo na Pinterestu 10 krásných outfitů a ty okopírovaly, aniž bychom to víc řešily. Ale stačilo by to? Nestačilo… Než se člověk pustí do budování svého šatníku, měl by v první řadě co nejlépe poznat sám sebe. Poznání sebe samé je mnohem důležitější, než poznání módních zákonitostí!

Víš, co se mi často stává s mými zákaznicemi? Nezřídka mi s provinilým výrazem skoro omluvně říkají věty jako: „Když mě se ty roztrhané džíny moc nelíbí… Já vím, že jsou moderní, ale já se v o tom necítím.“ Nebo třeba: „Já vím, že bych asi měla nosit do kanceláře sako a lodičky, ale to prostě není můj styl. Já jdu raději v kardiganu a polobotkách.“

A víš, co na takové věty odpovídám? „No, to je super!“ Protože když podobnou větu slyším, znamená to, že nad svým oblečením přemýšlíš a snažíš se vnímat svoje potřeby. A to je naprostý základ všeho…

 

Přemýšlej o módě i o sobě

Chceš-li se v módě někam posunovat, začni tím, že budešpřemýšlet o sobě i o věcech, které se ti líbí. Pokládej sama sobě otázky a hledej na ně odpovědi. Přemýšlej, co se ti líbí a co naopak ne, a co si v obchodech prohlížíš nejraději. Zkus se zamyslet nad tím, jaká vlastně jsi. Jak by ses popsala v několika větách a jak by sis přála, aby tě vnímalo okolí. Co jsou tvoje největší přednosti? Jsi veselá a přátelská? Lezeš po horách a jsi holka „do nepohody“? Potom zřejmě budeš chtít na okolí jako pohodová holka také působit. A to půjde v pouzdrovkách a jehlových podpatcích těžko, i když si to u tebe ve firmě žádá dresscode. Tak hledej alternativu, která k tobě bude sedět víc.

 

Analyzuj

Když už o věcech přemýšlíš, zkus si vyhodnotit, proč přesně se ti líbí tenhle outfit z Pinterestu. Co tě na něm zaujalo? Proč si myslíš, že by ses v něm cítila dobře zrovna ty? Zavři oči a představ si, že na sobě máš svoje „ideální oblečení“. Jak se cítíš? Líbí se ti pocit, že ti obepíná ženské křivky a ty tak můžeš ukázat, že jsi krásná žena? Nebo ti vyhovuje, že na sobě máš přírodní, prodyšné a volné materiály, ve kterých můžeš dýchat a volně se pohybovat? Co přesně ti vadí na těch roztrhaných džínách? A proč přesně tě to táhne k tomu červenému svetříku?

Cokoliv si zkoušíš nebo prohlížíš, ti může sloužit k analýze sebe samé. Prohlížej se, naslouchej si a objevuj, v čem je ti dobře a v čem ne.

 

Dej na svoji intuici

Ženy dostaly do vínku vyvinutou intuici, která jim pomáhá rozhodovat se v situacích, které nejdou jednoznačně vyhodnotit rozumem. A právě rozhodování na základě hlásku, který k nám promlouvá jménem našeho podvědomí, obvykle děláme dobrá rozhodnutí. V módě to často platí dvojnásob. Často od zákaznic slyším, že si třeba kdysi koupily pudrově růžový svetřík, protože je to k němu nějak táhlo a nevěděly proč. A všichni jim ho chválili, protože jim ohromně slušel.

Pokud už jsi někdy ze všech „pouček a doporučení“ spíš zmatená a nemůžeš se dobrat vysněnému cíli, tak na ně na chvíli zapomeň a zkus se pro jednou řídit svojí intuicí. Třeba ti to pomůže najít dosud nepoznané obzory.

Pokud máš pocit, že na podobné otázky nedokážeš odpověď najít, tak mi napiš na hanka@stylunaproti.cz. Ráda ti s tím pomůžu. 🙂 Ostatně dobrá stylistka se s tebou právě na podobné otázky zaměří a pomůže ti na ně odpovědi najít. A pro dobrou stylistku je tvůj skvělý pocit prioritou.

 

Ať už se ale rozhodneš svůj styl vyřešit sama nebo s pomocí, zapamatuj si jednu strašně důležitou věc: Nejdůležitější jsi ty!

Ty a tvoje osobnost musíte být vždy na prvním místě před vším ostatním. Proto je tak důležité se dobře poznat a až na tomto poznání začít stavět svůj módní styl a šatník.

Tak ať se daří a já jsem tu kdykoliv pro tebe. 🙂

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.