Milý Ježíšku, přeju si, aby se ženy nebály oblékat hezky!

19. 12. 2023
Bojíš se někdy, abys na nějaké akci nebyla až moc „nastrojená“? Máš pocit, že když budeš působit atraktivně, lidé nebudou věřit tomu, že jsi chytrá? Už jsi někdy slyšela zažité dogma, že žena, která se příliš zajímá o svůj vzhled, je fiflena? No a taky dost možná zanedbává svoje děti, protože se maluje a češe místo toho, aby si s dětma kreslila. Jen si to představ! 30 minut denně věnuje tomu, aby se postarala o svůj zevnějšek. Tenhle čas už nikdo dětem nevrátí! A kdy doma uklízí? A jak uklízí s těmi nalakovanými nehty? Jo a taky taková ženská určitě neumí vařit!
A nebo jsou to možná všechno jen nějaká limitující přesvědčení, která jsme nasbírali během svého života. Třeba si to ti ostatní o nás vůbec neříkají a jen se bojíme, že nás budou soudit stejně, jako my posuzujeme ostatní. Zkus si na chvíli představit realitu, kde si nikdo o nikom nic nemyslí a každý si žije tak, jak je mu to milé. Zkus si pár dní uvědomovat, když nad někým budeš chtít vynést nějaký soud, a pak si řekni: Má na to plné právo. A stejně tak si postupně upevňuj pocit, že máš na vše plné právo ty. Všechna naše limitující přesvědčení nám totiž zbytečně hází klacky pod nohy a staví překážky, které by na té naší cestě vůbec nemusely stát! Přece si nevezmu lodičky jen tak na cestu do obchodu, to by vypadalo divně. Jdu jenom s dětma na hřiště, tak si přece nebudu brát sukni. I když je teda fakt pohodlná… Není ta rtěnka už moc? Aby si lidi neřekli, že si na něco hraju. Jé, to je hezký. Ale tohle nemám kam nosit. Jé, to je hezký. Ale tohle já nosit nemůžu. Já jsem jen obyčejná ženská. A takhle bych mohla pokračovat donekonečna. Vidím na spoustě svých zákaznic, že přesně tohle uvažování je takovou jejich zpátečkou, která v hlavě sepne vždy, když by měly chuť se nějak hezky obléknout a vyčnívat třeba i z davu. Ale je opravdu názor naší sousedky nebo náhodného kolemjdoucího pro nás tak moc důležitý? Není pro nás spíš brzdou náš vlastní vnitřní soud? Nebojme se tedy vypadat dobře. Krása ženy je po tisíciletí obdivovaná, zobrazovaná v umění a měla by být vidět. A není potřeba mít k tomu speciální příležitost. Každý den je příležitost! Až se příště budeš bát trošku se vyfiknout, odpověz si na otázku, co nejhoršího se ti může stát. Nějaký cizí člověk si o tobě pomyslí, že jsi fiflena, nebo že nejsi dost chytrá? A čemu to vadí? Co přesně se tím ve tvém životě změní? Říká názor cizího člověk něco o tobě, nebo to vypovídá o něm? Je to jako s dárky. Když mi někdo dává dárek a já se ho rozhodnu nepřijmout, zůstane tomu, kdo mi ho chtěl dát. Když nepřijmu soud nebo přesvědčení jiného člověka, zůstane také jemu. 🙂 Blíží se nám Vánoce. Přijímejme od druhých jen to, co opravdu chceme! A raději místo toho přijímejme sebe a dopřejme si vše, po čem toužíme.  

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.