Chceš vypadat skvěle a vyhnout se častým nákupům? Nezapomínej na kvalitu oblečení!

5. 12. 2023

Víš, co je to „cost per wear“? Tak já ti to dnes povím! A rovnou se spolu podíváme na to, proč je kvalita oblečení tak důležitá. Chceme-li totiž mít funkční šatník, neutrácet za oblečení víc, než je nutné, a být zároveň šik, měli bychom věnovat zvýšenou pozornost právě kvalitě oblečení. Bez toho se nemůžeme hnout z místa. Důvodů, proč to tak je, by se našlo nepřeberné množství. Pojďme si vyjmenovat alespoň těch pět hlavních, které bys měla mít stále na paměti, a které mají přímý užitek pro tebe. A na konec ti i povím, jak je to s tím cost per wear. 🙂

 

Kvalita je vidět

Kvalita je vidět na první pohled. Dobré řemeslné zpracování a kvalitní materiál mluví za daný kus oblečení samy. U kvalitních kožených bot je na první pohled znát, že to nejsou laciné křusky z tržnice. Kašmírová příze dodá svetru úplně jiný vzhled než ta akrylová a hedvábná blůzka se chová na těle úplně jinak než ta polyesterová. Řemeslná kvalita zase dává věcem ten správný tvar. Díky dobrému začištění švů nikde netrčí nitky, správně střižená látka předchází nevzhlednému krčení ve švech apod. I zdánlivé detaily dotváří finální podobu.

 

Kvalita je cítit

Vybíráš-li si oblečení z přírodních a kvalitně zpracovaných materiálů, věř, že to nejen tvoje pokožka ocení. Nebudeš se potit, oblečení tě nebude škrábat, táhnout nebo jinak nepříjemně omezovat. A ty se tak budeš cítit dobře. A dobrý pocit je jedním z klíčových aspektů toho, abys mohla dobře vypadat. Takový bambus tě v létě bude příjemně chladit a odvádět pot. Mohér nebo kašmír tě v zimě zahřejí i ve velkých mrazech. Tvoje oblečení bude nejen hezké, ale také funkční a usnadní ti tak nejeden úkol všedního dne.

 

Kvalitní věc se vyplatí upravit na míru

Spousta z nás má nekonfekční proporce těla. Není to nic zvláštního a už vůbec to není něco, zač by se měl člověk stydět. Konfekce při své velkoprodukci jednoduše počítá s jakýmsi „průměrem“ a většinou nebere v potaz jinou než průměrnou výšku, průměrnou velikost prsou, průměrný obvod stehen apod. Proto spoustě lidem kupované oblečení úplně nesedí. A v nepadnoucím oblečení nikdy nebudeme vypadat tak dobře, jak chceme a hlavně se v něm nebudeme nikdy dobře cítit. Pokud si koupíme levnou halenku, která vydrží maximálně deset praní, je zbytečné s tím, že nám sedí jen přes prsa, ale ne přes břicho, něco dělat. Pokud si však pořídíme třeba hedvábnou blůzu, u níž počítáme s dlouhou životností, uvítáme její úpravu od švadleny. Taková úprava se vyplatí a posune výsledný dojem zase o kousek dál.

 

Omezí nepříjemné nákupy na miminum

Štve tě nakupování? Přijde ti, že tě to vždy stojí spoustu sil a s nejistým výsledkem? Tak proč ho neomezit na minimum? 🙂 A právě v tom ti může pomoct kvalitní oblečení, které ti bude sloužit dlouhou dobu!

 

Na kvalitní věci je spoleh

Čeká tě důležité jednání nebo schůzka? Vyrážíš s dětmi nebo vnoučaty na výlet a chceš si ho užit? Potřebuješ během dne zařídit milion věcí? Potom zřejmě uvítáš oblečení, na které je jednoduše spoleh. Nebylo by krásné mít na sobě během jednání halenku, na které máš jistotu, že se i přes tvoji velkou nervozitu neobjeví koláče potu? Nechceš v té ZOO s dětma vypadat dobře a zároveň mít na sobě kalhoty, které tě nechají stokrát se ohnout a zase narovnat, aniž by ses musela bát nechtěného povolení švů, nebo je musela na sobě neustále narovnávat nebo vytahovat z… prostě takové, které drží na svém místě? Necítila by ses na pochůzkách ve městě mnohem lépe v botech, u kterých víš, že tě večer nebudou bolet nohy? Já myslím, že na vše odpovídáš nadšeně ano. V životě je fajn mít svoje záchytné body. Něco, na co je spolehnutí a můžeš se o to opřít, když je třeba. A kvalitní oblečení může takovým opěrným bodem být.

A co že je to cost per wear? Jednoduchá rovnice toho, kolik stojí daný kousek oblečení na jedno nošení. Tedy pokud si koupíš sukni za 1500 Kč a oblékneš ji na sebe 100x, její cena je 15 Kč na jedno nošení. Když si koupíš sukni za 450 Kč a oblékneš ji 5x, její cena je 90 Kč na jedno nošení.

Zkus se někdy zamyslet, jak drahé jsou tvoje věci, pokud si na ně posvítíš touhle rovnicí. 🙂

Zdroj foto: Pinterest.com

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Chceš, aby pro tebe oblékání byla hračka?

Ráno otevřeš skříň, sáhneš pro několik kousků oblečení, oblékneš je, podíváš se do zrcadla a zjistíš, že vypadáš skvěle. Vše ti zabere minimum času a celý den se budeš cítit prostě úžasně. Kamkoliv půjdeš, budeš vědět, že ti to sluší, jsi hezky oblečená a můžeš se...

pokračovat ve čtení
S Hankou na kafi

S Hankou na kafi

Každý týden vysílán živě na Facebooku v rámci mini pořadu S Hankou na kafi! V rámci toho krátkého živého vysílání odpovídám na dotazy, které mi chodí, nebo řeším aktuální módní témata. Pokud pro tebe není možné se vysílání účastnit živě, můžeš se vždy kouknout...

pokračovat ve čtení

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.