Přestávají tě bavit nákupy oblečení? Tohle tě možná přesvědčí, že to vůbec nevadí!

2. 4. 2024

Myslíš si, že můžeš být šik jen s plnou skříní? To je velká chyba! Mám pro tebe 4 důvody, díky kterým zjistíš, že stačí vyrazit na nákupy jen jednou za čas. 🙂

1. Nepotřebuješ vypadat každý den jinak

Od různých fashion maniaček a fashion ikon máme v hlavě mylně zakořeněné, že potřebujeme každý den vypadat jinak. Myslíme si, že by naše outfity měly být různorodé. Ale ruku na srdce. Ty máš ambice stát se módní ikonou? Nejde ti spíš o to, abys každý den vypadala prostě jako ty, byla hezky a slušivě oblečená, a cítila se dobře?

Fashion Jackson, zdroj foto Pinterest

Mnohem efektivnější je vytvořit si vlastní stylové a barevné schéma šatníku, které bude vypovídat o tvojí osobnosti. Zároveň budou kousky ve tvém šatníku dobře kombinovatelné a ty i se zdánlivým málem můžeš vytvořit nespočet kombinací.

Přesně k tomu došla třeba i moje zákaznice Hanka:

Zamilovala jsem si neutrální barvy a najednou je těch kombinací v šatníku tolik, že je to až neuvěřitelné. Nakoupím si ještě pár základních věcí a mám na pár let hotovo. Stačí, když jen průběžně budu dokupovat to, co nošením opotřebuju. Když si vzpomenu na ty doby, kdy jsem šla na nákup, utratila tam 10 tisíc a bylo to úplně k ničemu! A teď mám v šatníku pár věcí a výsledek je nesrovnatelný. Tvoje služby, podpora a pomoc jsou pro mě investice, která se mi mnohonásobně vrátí.

2. Víc než o počet kusů jde o celkový styling

V módě nejde ani tak moc o počet kusů oblečení, ale o to, jaký styling ve finále outfitu dáš a jak dané kousky oblečení zkombinuješ. Možná bys byla překvapená, kolik kombinací tvůj současný šatník nabízí a jen tě doteď nenapadly.

Audrey Coyne

I relativně podobným outfitům můžeš vtisknout jiné vyznění s pomocí doplňků. Záleží na tom, jaký styling zvolíš.

Amy Jakson – Jackson Fashion

Tvoje outfity budou mít sice stále podobný nádech, ale to ti vůbec nemusí nevadit. Protože jak jsme si řekli v prvním bodě, nejde nám o to, vypadat pořád jinak, ale vypadat jednoduše jako my. 🙂

Mix and match

3. Upřednostníš kvalitu nad kvantitou

Možná, že jako náctiletá jsi na sobě snesla silonové tričko, polyesterové kalhoty, acrylový svetr a koženkové boty na podpatku, které tě všude tlačily. Stejně jako ses vydržela na zastávce klepat zimou v polyesterové bundičce.
Ale s věkem jsi došla k tomu, že se ve svém oblečení potřebuješ cítit především pohodlně a příjemně. A to jde jen s kvalitními materiály a dobrým zpracováním. Jenže kvalitní kousky oblečení něco stojí. A ty přece nechceš všechny svoje peníze investovat jen do oblečení. Máš spoustu koníčků, ráda cestuješ a o výdajích za děti a rodinu ani nemusíme mluvit. 🙂
O to víc by ses měla soustředit na kvalitu a smysluplnost kupovaných věcí. Kvalitní a nadčasové oblečení ti potom bude sloužit dlouho a účelně. Takže jich tím pádem nakoupíš míň a za míň peněz. Navíc kvalita mluví za oblečení tak nějak sama a i díky ní člověk působí automaticky víc šik.

Nekvalitní X kvalitní oblečení

4. Stejně to nebudeš nosit

Tady to chce hodně upřímnosti sama k sobě. Ale zkus to. Vážně unosíš pětadvacet triček, deset kalhot, dvanáct sukní, dvacet párů bot a patnáct svetrů? Jestli si teď začínáš alibisticky vysnívat různé situace, abys odpověděla „ano“, tak já raději rovnou odpovím za tebe. NEUNOSÍŠ! 😀 Stejně tě ráno nebude bavit vymýšlet u skříně další novou kombinaci a vytáhneš ty stejné džíny, co včera, svoji oblíbenou halenku a maximálně se zamyslíš, jestli si oblékneš sako nebo kardigan.
Víš, co je nejčastější věta, kterou od zákaznic slyším? „Já si častou nakoupím nové věci, ale pak stejně nosím pořád to samé.“
Já se vás pak ptám: „A proč?“
A následuje odpověď: „Mám to ozkoušené a cítím se v tom dobře.“

A to je přece ten cíl! Jen je někdy potřeba dát tomu všemu nějakou fazonu a řád. Tyhle tvoje outfity „jako vždycky“ jsou prostě odrazem toho, po čem toužíš. Tedy sáhnout ráno do skříně, vytáhnout tři věci a cítit se v tom dobře. A myslíš si, že to bude fungovat s absolutně přeplněným šatníkem, ve kterém pomalu ani nevíš, kde co máš?
Proto je opravdu snazší, když si vybuduješ šatník chytře a prakticky. A potom z něj vytvoříš kombinace, které budou mít šmrnc a přesto tím ráno neztratíš hodinu času přemýšlením, co s čím zkombinovat.

Že vůbec netušíš, jak to udělat? Když nosíš to svoje „osvědčené“, tak je to jednoduše nuda a něco tomu chybí?
Můžu ti s tím pomoct! 🙂 Objednej se ke mně na Konzultaci svého šatníku. Přijedu k tobě domů, projdeme spolu tvoji skříň, ukážu ti, co s čím kombinovat, co už dát pryč, a co si tam naopak dokoupit, aby pro tebe oblékání bylo co nejjednodušší a zároveň jsi vypadala skvěle.
Třeba jako moje zákaznice Jarka. 🙂

V praxi mi vše od tebe opravdu moc pomáhá! Už nenakupuju bezhlavě věci, které se mně líbí, ale nemám je s čím zkombinovat, a nebo zjistím, že na ramínku v obchodě vypadaly skvěle a úžasně, ale doma před zrcadlem v nich stojí ženská, co vyhodila hromadu peněz a ještě se v tom necítí dobře. Jsi hrozně trpělivá, snažíš se vymyslet, co jde dělat se stávajícím šatníkem a nenutíš do ničeho. Peníze, které jsem zaplatila za tvoje služby, se mi vrátily skoro okamžitě. Potřebuju ráno nešílet u skříně co si mám obléct a strávit u toho půl hodiny, přijít pozdě a ještě být vytočená, že jsem to zmršila. 🙂

 

A jak to máš se svým šatníkem a nákupy ty? Odpověz upřímně sama sobě. 🙂

 

Zdroj foto: Pinterest.com, YT kanál Audrey Coyne

 

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.