Falešné neutrální barvy: skrytá pohroma v šatníku

18. 7. 2023

Bez neutrálních barev není možné vybudovat si funkční a variabilní šatník! Často jsou však mezi neutrály mylně zařazované odstíny, které tam vůbec nepatří. A bohužel mohou v šatníku napáchat spoustu škody! Proto ti dnes ukážu, na které falešné neutrály si dávat pozor a proč.

Neutrální barvy – elegance a sofistikovanost

Neutrální barvy jsou základním stavebním kamenem pro každý šatník. Pokud nechceme, aby nám skříň praskala ve švech a toužíme po variabilitě našeho oblečení, bez neutrálních barev to jednoduše nepůjde. Jsou to jediné barvy, které je možné zkombinovat naprosto se vším. S žádnou barvou se nebudou prát a nedá se s nimi nic zkazit.

Navíc působí elegantně, sofistikovaně a často šikovně kamuflují nižší kvalitu oblečení.

Neutrální barvy

Když neutrál není neutrál

Občas se ovšem pod pojmem neutrální barvy schovávají i odstíny, které třeba z neutrálů vycházejí, ale neutrální už nejsou. Je to například koňaková, hnědá, taupe, nebo třeba kamenná šeď, apod. To už jsou odstíny, které mají nádech určité barvy a tím pádem ne se všemi odstíny fungují dobře, i když se stále dobře kombinují. Problém už ale může nastat u sytosti nebo teploty barvy, se kterou je kombinujeme. Nositelné jsou a mohou jako neutrál v outfitu posloužit, ale už to nebudeme mít tak snadné.

Falešné neutrální barvy

 

Stejně tak bývají mezi neutrály mylně zařazovány odstíny, které jsou v podstatě jen tlumenými barvami – khaki, vínová, navy modrá, apod.

Se všemi zmíněnými odstíny už musíme pracovat stejně jako s jinými barvami a pokud je chceme sladit, musíme vědět, co děláme.

 

Použití falešného neutrálu X použití skutečného neutrálu

 

Dej si tedy pozor na to, jaké barvy si pouštíš do šatníku v domění, že se jedná o neutrální barvy. Pokud chceš v barvách vypadat dobře a být šik, není dobré je podceňovat. 🙂

 

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.