Trápí tě větší bříško? Ukážu ti, jak ho šikovně zamaskovat s pomocí 5 snadných tipů.

1. 8. 2023

Mít větší bříško je normální! Jako problematickou partii ho má velké procento žen. Patříš mezi ně? V prvé řadě tě uklidím tím, že to mnohdy vidíme zbytečně černě! Někdy se nám naše břicho zdá větší, povolenější a obalenější, než jaké ve skutečnosti je. Jednoduše proto, že jsme k sobě příliš kritické. Navíc tělo ví, proč ukládá tuk právě na naše choulostivé partie. Chrání tolik cenné orgány, které tam máme. A když odrodíme děti, tak je tělo potvora proradná, která si to obří břicho prostě pamatuje a ne a ne se tvářit, že je nám osmnáct… 🙂 Ale to vůbec nevadí! Dnes ti poradím pár triků, kterými můžeš bříško zamaskovat. A je úplně jedno, jestli tě trápí kvůli nadváze nebo je jednoduše jen povolené, i když jsi jinak štíhlá.

 

1. Tmavé barvy a vzory

Jednou z možností je potlačit oblast břicha tmavšími barvami nebo vzorovaným oblečením, které lépe maskuje různé „hrbolky“, výstupky, apod. Samozřejmě nemusí jít jen o černou barvu. Pomohou ti všechny tmavší barvy – tmavě modrá, antracitová, apod.

 

2. Volné oblečení

Můžeme si pomoci také volnějšími topy, případně zvolit volnější šaty. Tím pádem nebude bříško v podstatě vidět. Tady ovšem pozor na to, jestli ti volné střihy oblečení sluší! Hodně se to odvíjí od tvaru postavy a celkové stavby těla. Pamatuj také, že je lepší, pokud je volné oblečení z jemných a splývavých materiálů, aby na těle příliš netrčelo a nepřidávalo objem.

 

3. Vrstvení

Šikovným pomocníkem je také vrstvení, kterého se občas zbytečně bojíme. Můžeme si pomoci dvěma předchozími body. Skvěle funguje, pokud si oblékneš tmavý top a přes něj nějaký výraznější kardigan, sako nebo kabátek. Vrchní vrstva výborně přitáhne pozornost a bříško zůstane upozadněno.

Stejně tak si můžeš na volnější top, který by ti normálně střihově příliš nelichotil, obléknout vypasované sako. Zůstane tak zdůrazněná ženská silueta a zdůrazněný pas, ale zároveň nebudeš mít na sobě nic upnutého v oblasti pasu.

 

4. Řasení a draperie

Oblast bříška může také krásně schovat různé důmyslné řasení na šatech a topech, podobně jako třeba zavinovací střihy topů. Tady ale pozor, aby sis řasení nepletla s nabíráním! Pokud je top například přepásaný pod prsy nebo výš v pase a látka je od tohoto předělu nařasená (nakrabacená), naopak to vytvoří efekt „těhotenského břicha“.

 

5. Peplum střihy

Ne každý je má rád, ale pravdou je, že při správně zvoleném střihu, dokáží skvěle zamaskovat nějaký ten špíček. Důležité ale je, aby bylo nejužší místo topu / šatů, tedy to, kde začíná našitý kanýr, umístěno na nejužší místo na našem trupu. Potom vykouzlí krásnou, ženskou siluetu a navíc schová vše, co potřebujeme.

Jak vidíš, kvůli většímu bříšku není potřeba se zbytečně trápit. Stačí šikovně zvolené oblečení a budeš se cítit mnohem lépe,

 


Trápí tě všeobecně nějaké to kilo navíc? Nebo by sis jen přála delší nohy a užší ramena?

Mám pro tebe online workshop, ve kterém se naučíš hotová optická kouzla s oblečením! 🙂 Pomůže ti k postavě snů bez velké dřiny ve fitku, hladovění nebo natahování na skřipec. 😀 Navíc teď aktuálně za speciální cenu. Nebude tě to stát víc než kávička s kamarádkou. 🙂

Víc o workshopu


 

Zdroj foto: Pinterest.com

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.