Chceš vypadat dobře? Zaměř se na dobrý pocit!

20. 2. 2024

Pokud chci vypadat dobře, musím se v prvé řadě dobře cítit! To je moje krédo. Dobrý pocit je to nejdůležitější. Ostatní věci už by měly vycházet z prostoru toho, že je mi fajn. Žena, která z domu odchází s dobrým pocitem ze sebe samé, odráží svoji vnitřní pohodu i navenek. I když si to myslím odjakživa, v praxi se čím dál víc utvrzuju v tom, že to opravdu není klišé, ale naopak něco, co by se mělo tesat do kamene. Ale hlavně jsem zjistila, že se to snáz řekne, než udělá. Následující čtyři body ti pomohou najít cestu k tomu, abys ten dobrý pocit v sobě našla. 

 

Buď svá

Víš, jaká je největší chyba týkající se (nejen) vzhledu, které jsem se v životě dopustila? Přestala jsem být sama sebou! Pod vlivem různých pouček a doporučení jsem se začala oblékat tak, jak jsem si myslela, že se to ode mě očekává. A zadupala jsem v sobě svoji osobnost, která by naopak měla hrát prim a stát na prvním místě. Neudělej stejnou chybu také. Vzhled je sice velmi důležitý, ale pochopitelně je nejdůležitější naše osobnost, potažmo naše nitro. Už proto bys měla chtít svoji osobnost ukázat také skrze svůj vzhled. Pokud ji upozadíš a nebudeš se oblékat v souladu se svým nitrem, nebudeš na své okolí působit věrohodně. Budeš uvězněná v „cizích“ šatech a rozhodně se nikdy nebudeš cítit příjemně. A kdo se necítí dobře, nemůže dostatečně dobře vypadat. Nejsou podle nějakých pouček dlouhé sukně pro tebe to pravé, ale ty je miluješ? Tak zkus najít způsob, jak dlouhou sukni slušivě nosit, místo toho, abys na ni toužebně myslela a trápila se v krátké sukni jenom proto, že je někde napsáno, že jsi na tu dlouhou moc malá. Raději si buduj svůj osobní styl, který tě bude vystihovat. 

   

 

Do ničeho se nenuť

Nikdy by ses neměla nutit do něčeho, o čem nejsi vnitřně přesvědčená. Nedávno jsem pomáhala jedné své zákaznici s jejím šatníkem. Během konzultace jsme narážely na věci, které se jí sice líbí, ale necítí se na ně. Takže moje doporučení, že by jí velmi slušela výraznější rtěnka, sice vzala v úvahu, ale když se zkusila červenou rtěnkou nalíčit, vůbec se v ní necítila dobře. Strašně moc jí slušela, ale přesto jsem jí nakonec poradila, ať ji zatím nenosí. Protože k čemu by jí bylo, že vypadá v té rtěnce skvěle, když by třeba celý večer nervózně mnula rty a přikrývala si podvědomě obličej rukou? A vlastně si to ani neužila. Třeba postupně s tím, jak bude obměňovat šatník, získá odvahu a rtěnku začne nosit a bude se v ní cítit dobře. Ale do té doby nemá vůbec smysl, aby se do toho nutila. A pokud tu odvahu nikdy nezíská, tak se přeci také nic nestane. Raději se může zaměřit na jiné věci, které jí sluší, ve kterých se cítí fajn, a které si tak může i užít.  

 

Poslouchej svůj instinkt

Ať už má žena vyvinutý cit pro barvy, vhodné střihy nebo kombinování různých kousků oblečení, nebo nemá, rozhodně má dobře vyvinutý instinkt. Ještě jsem nepoznala ženu, která by dobrý instinkt neměla. Proto bys ho měla vždycky poslouchat a klidně ho řadit i nad všechny poučky světa. Protože ti dost pravděpodobně našeptává správně. Pokud si oblékneš tu strašně zajímavou sukni, kterou ti instinkt velí nechat raději ve skříni, věř, že ti tuhle revoltu vrátí i s úroky a bude se celý den hodně nepříjemně ozývat. 🙂 A ty z toho budeš rozhozená a budeš se v té skvělé sukni cítit strašně mizerně. Pořad ji budeš rovnat, popotahovat, zastrkávat do ní halenku, pak ji zase budeš spouštět přes ni… Nakonec se budeš strašně těšit domů, až si ji tam sundáš. A myslíš, že si v takový den bude tvoje okolí říkat, že ti to fakt sluší? Spíš si bude říkat: „Co má furt s tou sukní?“

 

 

Dělej to s radostí

Víš, jaká je druhá nejčastější věc, kterou ženám říkám? Móda by měla být radost! Dělat se krásnou by tě mělo těšit a měla by sis užívat, že ti to sluší. Jestli se u toho jakkoliv trápíš, něco je špatně. Pokud jsi vyšla před dům a přemýšlíš, jestli jsi přeci jen neměla místo toho zeleného saka obléknout hnědé, jestli ten top neměl být o centimetr delší a jestli se na tebe nekouká ta sousedka divně proto, že v těch podpatcích neumíš chodit, pak asi nemůže být o nějaké radosti řeč. A o dobrém pocitu už vůbec ne!

Když ti přijdou nové šaty, měla by tě zachvátit radost z toho, že máš něco nového, a že ti to bude slušet. Nesmí přijít zoufalství z toho, že teď musíš vymýšlet, s čím a jak to budeš nosit. Kdykoliv se k tobě vetřou takhle negativní pocity, je to jasné znamení toho, že nejsi na správné cestě. Nikdo ti nemůže dát přesné instrukce co dělat, aby ses od teď až navždy cítila dobře. Ale věř, že když budeš výše uvedená doporučení dodržovat, rozhodně se budeš cítit minimálně líp.

Mysli na to, že vše je ve tvých rukou, ve tvé hlavě, ale především nemáš povinnost se někomu zodpovídat z toho, jak vypadáš. Děláš to pro sebe, a proto, abys byla spokojená. 🙂 Tak ať se ti daří a když bys chtěla někdy se svým šatníkem pomoct, jsem tu kdykoliv pro tebe!   Zdroj foto: pinterest.com

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.