Chceš vypadat skvěle? Udržuj rovnováhu mezi 3 pilíři vzhledu!

12. 3. 2024

Pokud chceš vypadat skvěle, nejde o to, abys změnila pár věcí, začala nosit to, co ti někdo doporučí a kopírovala doporučení z módních časopisů. Spíš je potřeba postupovat systematicky, porozumět sama sobě, svým potřebám a nárokům a potom držet v rovnováze 3 základní věci, které náš vzhled ovlivňují. Zní to složitě? Tak věř, že to složité vůbec být nemusí. 🙂 Ale je potřeba skončit s metodou pokus – omyl a začít sama sobě věnovat čas tak, jak si zasloužíš. A já ti s tím samozřejmě pomůžu. 🙂

Takže o jakých pilířích to mluvím a proč jsou tak důležité?

 

1. Pilíř – to, co se mi líbí

Naprostým základem je, abychom nosili to, co se nám líbí. Svým klientkám vždy říkám, že můj cíl není, aby nosily to, co jim sluší. Ale aby se naučily nosit slušivě to, co se jim líbí. V oblečení se totiž potřebujeme v prvé řadě cítit dobře. A jak se můžeme cítit dobře v něčem, co se nám nelíbí a nesouzníme s tím?

Mělo by nám jít o to, abychom skrz svůj vzhled svému okolí přibližovaly vlastní osobnost. Protože právě ta je na nás to nejlepší. Každá jsme úžasná právě taková, jaká jsme. Tak proč to nepodpořit také svým zevnějškem, který bude mluvit za nás?

Když se rozhodneš na svém vzhledu pracovat, měla bys začít právě tím, že poznáš a vybuduješ si svůj vlastní osobní styl. Takový, ve kterém se budeš cítit dobře, a který bude jen tvůj.

2. Pilíř – to, co mi sluší

Potom je ale potřeba svůj styl ohraničit tím, co nám sluší. Je hezké, když se nám bude nějaký kousek oblečení líbit. Pokud nám ale opticky přidá deset kilo, deset let navíc nebo nám zdeformuje postavu, dobře se v něm asi cítit nebudeme. Proto bychom měli poznat také tvar své postavy, vnímat své proporce a opticky vše vyvažovat tak, aby nám to slušelo. Když jsme si svým oblečením jisté, prožíváme den v mnohem větší pohodě, protože už nad ním nemusíme vůbec přemýšlet. Dodá nám to sebejistotu, kterou uplatníme v mnoha dalších činnostech.

3. Pilíř – to, co je hezké

Mohlo by se zdát, že tedy stačí nosit slušivě to, co se nám líbí. Ovšem pokud chceme být opravdu šik, měli bychom nosit oblečení, které je hezké tak nějak samo o sobě. Tedy pokud bychom svůj outfit pověsili na ramínko nebo na krejčovskou pannu, měli bychom si říct, že je to opravdu hezká kombinace. Pokud si naopak oblékneme kousky oblečení, které se nám líbí, které nám sedí a sluší nám, ale vzájemně se k sobě nehodí, výsledný dojem nebude zas tak dobrý. Proto bychom se měli naučit alespoň základní stylingová pravidla, díky kterým bude naše oblečení jednoduše vypadat dobře a my s ním. K tomu stačí porozumět určitým stylingovým pravidlům, naučit se pracovat s barvami a jednoduše tvořit dokonalé outfity. 🙂

A potom už se můžeš stát svoji nejlepší možnou verzí. 🙂

Když budeš znát svůj osobní styl, ctít svoje proporce a tvar postavy a věnovat pozornost stylingovým pravidlům, nemůžeš dojít k jinému výsledku než k vlastní spokojenosti. Budeš se cítit dobře, vypadat dobře a vyzařovat přesně to, co si přeješ.

Já ti to moc přeju a kdykoliv ti s tím ráda pomůžu!

Zatím si můžeš stáhnout odškrtávací seznam toho, co je potřeba udělat na cestě k šatníku snů. 🙂 Stačí vyplnit svoji mailovou adresu, poté v došlém emailu potvrdit, že jsi to opravdu ty a pak už svůj seznam vyhlížet v další zprávě. 🙂

Souhlasíš se zpracováním svých údajů. Zároveň se staneš odběrateli upozornění na nový článek a mého "velmi občasného občasníku". 🙂

 

Zdroj foto: Pinterest.com

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.