Toužíš po šatníku snů? Nejprve si ujasni, kde se právě nacházíš!

5. 3. 2024
Jsi na cestě za svým šatníkem snů? Měla bys nejdřív vědět, kde přesně na té cestě jsi! Jedině tak si můžeš říct, jaká cesta tě vlastně čeká a co na ní potřebuješ potkat. Bez toho je to jen bezradné popocházení, které k cíli nikdy nepovede. Dnes si tedy spolu pojďme ujasnit, kde teda vlastně jsme. 🙂 A opravdu tentokrát vyměníme teorii za praxi, takže si nachystej papír a tužku, ať si můžeš zapisovat!

1. Co můžeš říct o svém šatníku?

Otevři svoji skříň a dobře se podívej na oblečení, které v něm máš.  Prohlédni si jednotlivé kousky, zamysli se nad tím, co běžně nosíš, a na papír si napiš vše, co můžeš o svém šatníku říct. Cokoliv, co tě při pohledu do skříně napadne. Klidně si i prohlédni nějaké svoje fotky. V této fázi se nezaměřuj na svoje pocity, ale pouze se snaž svůj šatník nějak definovat a pojmenovat. Představ si, že o něm chceš vyprávět někomu, kdo tě nezná a nikdy tvoji skříň neviděl. A ty mu chceš popsat, jak tvůj šatník zhruba vypadá, jaká je jeho charakteristika. Napiš na papír vše, co o svém šatníku dokážeš říct.

2. Jak se cítíš ve svém oblečení?

A teď se zaměříme přímo na tebe. Zavři oči a vybav si různé situace, ve kterých se během dne nacházíš, a zamysli se, jak se ve svém oblečení cítíš. Co se ti honí hlavou, když projdeš ve městě třeba kolem nějaké výlohy, ve které vidíš svůj odraz? Jak se cítíš, když máš někam jít a víš, že tě uvidí ostatní lidé? Jaké pocity v tobě vyvolává ranní oblékání? Všechny tyto pocity si opět zapiš na papír.

3. Vyhodnocení

A teď si to vše po sobě přečtěte. Jak se cítíš? Kde přesně stojíš na té cestě za funkčním a stylovým šatníkem? Pokud je výsledkem něco ve smyslu: můj šatník je zoufalý, je v něm pár obnošených kousků, nic spolu neladí a kdykoliv se oblékám, cítím se frustrovaná a venku na ulici se za sebe stydím, potom jsi na úplném začátku.
Ale neboj se! To vůbec ničemu nevadí. Spolu to určitě zvládneme jako s dalšími mými zákaznicemi a čtenářkami. Krůček po krůčku se spolu vydáme na tu tvoji cestu a to by bylo, abys na jejím konci nenašla to, co hledáš.

4. Kam chceš dojít?

Na konec si ještě z druhé strany papíru napiš, kam přesně by sis přála dojít. Jaký by měl být tvůj výsledek, co by sis přála na konci cesty o svém šatníku říct a hlavně, jak by ses přála se cítit. Pečlivě si papír schovej a svoje přání si pravidelně připomínej. Jednou si tak můžeš připomenout, kde jsti začínala a uvědomit si, jak moc ses posunula. Ale hlavně si pamatuj jednu důležitou věc: Dokud nic nezměníš, nic se nezmění!

Tak šťastnou cestu a jsem tu kdykoliv pro tebe!

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.