Tři (nejen) módní klišé, kterým život vtiskne hloubku a vás dovedou k cíli

24. 2. 2022

(00:31)

Spousta na první pohled bezduchých klišé existujících nejen v módě, získá hloubku a hmotný rozměr ve chvíli, kdy si je člověk odžije. To, co se na první pohled jeví jako prázdná slova, otřepané fráze a nic neříkající hesla, která jsou bezmyšlenkovitě provolávána, v sobě naopak mohou skrývat naopak životní pravdu. Jen si je člověk musí prožít a zažít na vlastní kůži, aby to pochopil.

A proč je tak důležité si je poznat a jejich hloubku si uvědomit? Neuvěřitelně vám pomohou na vaší cestě k vlastní spokojenosti, dobrému pocitu a kráse.

Pojďme se spolu podívat na tři taková klišé a poslechněte si v dnešním podcastu, jaká je moje osobní a životem prověřená zkušenost s nimi. Aktivní praxe stylistky mě totiž utvrdila v tom, že to bezduché fráze nejsou a na vlastní oči jsem už viděla mnoho žen, u nichž se ta prázdná slova naplnila prožitými emocemi a začala dávat smysl. A věřte, že to vždy bylo a je krásné a nikdy si asi nepřestanu vážit toho, že u toho můžu být.

Každá žena může být krásná

(02:38)

Dokonce bych řekla, že každá žena je krásná. Jen v sobě svoji krásu potřebuje objevit. Respektive se potřebuje krásná začít cítit. Nedávno se mě zeptala moje kamarádka, jestli by mohla využít moje služby. A zeptala se mě, jestli ji teda udělám krásnou. Odpověděla jsem jí, že ne. Z toho byla dost zaražená a moc nechápala, proč by se teda měla o něco snažit, když nemůže být krásná. Tak jsem ji rychle vyvedla z omylu, že to tak není, že krásná být může. Ale že ji prostě krásnou udělat nemůžu. Jak bych mohla? Kdo to bude posuzovat a jak? Kdo přesně určí, jaká jsou kritéria krásy? Stále pro někoho krásná bude a pro jiného třeba ne. Proto jsem jí vysvětlila, že ji krásnou udělat nemůžu, ale můžu jí pomoct, aby se krásná cítila. To je totiž velký rozdíl.

Vidím to u svých zákaznic každou chvíli. Jakmile se začnou věnovat samy sobě, pookřejí a najednou se vnímají úplně jinak. A s tím souvisí i další bod.

Je důležité znát svoji hodnotu

(09:15)
Sebevědomí, sebehodnocení, sebepřijetí, sebeúcta. Můžeme tomu říkat, jak chceme, ale důležité je, že to máme a že na tom pracujeme a rozvíjíme to. Jednoduše potřebujeme vnímat sami sebe co nejlépe. Stát sami za sebou, znát svoji hodnotu a být k sobě laskaví. Jedině tak se můžeme cítit krásně. Protože pokud známe svoji hodnotu a stavíme sami sebe na první místo, dovolíme si o sebe bez výčitek pečovat a dopřávat si to, co potřebujeme. A s tím souvisí i péče o zevnějšek. Tu lidé občas zcela mylně označují za marnivost, ale mnohem víc je to otázka sebeúcty. Pokud se máme rádi, záleží nám na tom, abychom dostávali to, co si zasloužíme. A staráme se tak i o svoji tělesnou schránku. Pečujeme o svoje zdraví, o svoje tělo, o svůj zevnějšek. Proč je náš vzhled tak důležitý, a jak může ovlivnit náš život, si můžete připomenout v tomto článku.

Člověk musí být sám sebou

(12:34)

Tímto bodem se nám kruh vlastně uzavírá. Má-li se žena cítit opravdu dobře, sebevědomě a krásně, musí cítit, že je sama sebou. Ostatně sebepřijetí je součástí práce na uvědomění si své hodnoty. Máme-li mít zdravé sebevědomí a sebehodnocení, musíme být sami sebou a mít se rádi takoví, jací jsme. Pokud chceme odejít z domu s dobrým pocitem a cítit se skvěle, musíme z něj odcházet jako naše nejlepší možná verze. Ale musíme především cítit, že to jsme my. Proto je pro mě tak důležitý osobní styl a se svými klientkami pracuji na jeho definování a přijetí. Sice je hezké nosit věci, které nám sluší, ale pokud nesouzní s naší osobností, nemůžeme se v nich nikdy cítit stoprocentně dobře. Právě objevení toho, že je možné se oblékat slušivě a zároveň tak, jak to má ráda, je téměř pokaždé nejúžasnější částí mých konzultací. Vždy s úžasem sleduju, jakou mají ženy radost, když zjistí, že je v pořádku, že se jim líbí právě tohle a tamto. A že je nikdo nebude nutit oblékat něco, v čem se nedokáží uvolnit.

Život nám může přinést procítění různých klišé. Existuje jich spousta a věřím, že každé z nich může s nabytými zkušenostmi začít dávat hlubší smysl. My jsme si dnes řekli o třech, se kterými se setkávám já, a která začala dávat smysl mě, a (doufám) také mým klientkám. A moc vám přeju, aby začaly dávat smysl i vám!

Přijďte si o nich s námi povídat do diskuzní FB skupiny. Třeba nám můžete vyprávět vlastní příběh, jak nějaké zdánlivé klišé dostalo hloubku pro vás.

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Proč jsem začala psát blog

Proč jsem začala psát blog

https://soundcloud.com/hana-bul-kov/proc-jsem-zacala-psat-blog Můj "životní příběh" ve dvaceti minutách... 🙂 Tak dobře, jen jeden díl skládačky celého příběhu. Ten díl, se kterým se pojí to, proč jsem se rozhodla psát blog. Obsahuje rychlou verzi pro ty, kteří nemají...

pokračovat ve čtení

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.