3 kosmetické rady, se kterými si užijete léto bez starostí

16. 6. 2022

Pokud chcete v létě vypadat a cítit se skvěle, neměla byste se zaměřovat pouze na obleční. Důležité je také to, jak o sebe pečujete! Ve třetím článku letní minisérie mám pro vás 3 kosmetické tipy, které se vám v létě budou určitě hodit. Teď už budete vědět, jak vypadat v létě skvěle, cítit se skvěle, ale také to, po jakých produktech v létě sáhnout.

1. Mažte si obličej krémem s vysokým SPF faktorem

Ideálně přípravkem, který má faktor 50. Já osobně nedám dopustit na BB krém od Mishy, který má vysokou ochranu a navíc krásně kryje pleť. Používáním krému s ochranou proti slunci zabráníte předčasnému stárnutí pleti. V tomto bodě vám doporučuju být opravdu důsledná a ochranu pleti nepodceňovat. Mimo letní sezónu stále používejte aslespoň faktor 30. Obličej vám pomůže chránit také nějaký klobouk.

2. Sjednoťte barvu rukou a nohou

Pro spoustu žen je každoroční problém výrazněji opálená horní polovina těla. Pokud vyloženě neholdujete cílenému opalování nebo soláriu (a že už je v našem věku čas se na to vykašlat… 😉), přirozeně se stává, že se nám během pobytu venku opálí nejvíc ramena a ruce a nohy zůstávají světlé. Pokud se tomu chcete vyhnout, můžete buď na celé tělo nebo samotné nohy pravidelně aplikovat samoopalovací krém (já to vřele doporučuju místo opalování) nebo si na nohy před odchodem z domu aplikujte tzv. silonky ve spreji. V drogérii běžně seženete značku Sally Hansen. Krásně sjednotí barvu pokožky, zakryjí mírné nedokonalosti, a také díky nim nohy působí opálenějším dojmem.

3. Výraznější řasy bez nehod

Také máte pocit, že se vám v letním horku makeup doslova roztíká a bylo by lepší žádný nenosit? Zejména tekoucí řasenka je velmi nepříjemná. V létě určitě uvítáte voděodolné řasenky. Zároveň je však skvělým řešením pravidelně si řasy a obočí barvit. Někdo to zvládne doma s barvou pořízenou v drogerii, někdo si raději zajde ke kosmetičce. Jedná se o rychlou proceduru, na kterou si určitě čas vyšetříte. Výhodou je, že se budete cítit mnohem lépe třeba i u vody, kam se obvykle nelíčíme.

Máte také svoje letní kosmetické tipy? Nebo byste se ráda na něco zeptala? Potkáme se v naší diskuzní FB skupině. 🙂

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

Jak si líčit (nejen) zapadlé oči

Jak si líčit (nejen) zapadlé oči

Trápí vás, že vaše oči vypadají unaveně, dělají vás starší a mají výrazně pokleslá víčka? Potom vám ráda ukážu, jak si takové oči nalíčit, abyste je opticky otevřela a omladila. Stačí vám k tomu jen světlý a tmavší stín, štěteček a opravdu jen pár minut času. Co jsou...

pokračovat ve čtení
2. výzva: Použij rtěnku

2. výzva: Použij rtěnku

Naše druhá výzva bude opravdu jednoduchá. Dnes po vás nechci nic víc než to, abyste použila rtěnku nebo alespoň lesk na rty. I taková drobnost nám totiž může pomoci cítit se lépe nebo dokonce výjimečněji, a podpořit tak naše sebevědomí. Možná je pro vás používání...

pokračovat ve čtení

Ať ti neunikne nový článek!

Přihlaš se k odběru novinek!

Vaše osobní údaje uchovávám v soukromí a jsou viditelná pouze pro třetí stranu, která zajišťuje tuto službu. Přečtěte si zásady ochrany osobních údajů.